Aquest dimecres 5 de desembre, el Delegat del Govern de la Generalitat de Barcelona, Juli Fernández, ha visitat Sant Vicenç dels Horts per reunir-se amb l’alcaldessa, Maite Aymerich.

A la reunió  a la Casa de la Vila s’han abordat diferents temes, entre ells, la reforma integral de l’escola Sant Jordi i el de les places públiques de la futura residència de la gent gran, ubicada al barri de Sant Josep.

A l’escola s’ha previst la supressió de les barreres arquitectòniques, es millorarà l’eficiència energètica i s’adequaran les diferents instal·lacions i espais per adaptar-los a la normativa. Aquest mateix dijous ja va dur-se a terme una taula mixta de planificació amb els representants municipals i els representants dels Serveis Territorials d’Ensenyament del Baix Llobregat per concretar els diferents passos a seguir. L’Ajuntament elaborarà un pla director per a poder efectuar aquesta intervenció on detallarà les fases d’execució i els costos aproximats. Per altra banda, el Departament d’Ensenyament treballarà en la proposta per executar la reforma integral de millora.

En relació a la residència de gent gran i el centre de dia, públics, es preveu que durant les properes setmanes se signi un conveni entre l’Ajuntament i el departament del Treball, Afers Socials i Famílies per establir el número de places públiques a la residència.

A la trobada s’han abordat altres temes, com ara, la millora de l’entorn del riu que preveu la signatura d’un conveni per part de l’Ajuntament i la Generalitat a principi de 2019 per a que aquesta cedeixi al consistori els espais que té el departament d’Agricultura a la llera del riu Llobregat. Amb aquest traspàs, l’Ajuntament podrà iniciar un projecte de recuperació ambiental i agrícola. L’espai, de 6 hectàrees, es preveu que es transformi en horts socials i espais de lleure.

També s’ha tractat l’ampliació de la rotonda de les ovelletes, que connecta la carretera de Torrelles, la de Sant Boi, i l’autovia A2. Aquest punt acumula una gran densitat de vehicles i des dels ajuntaments, la Generalitat i la Diputació s’està treballant per fer-hi una gran actuació. L’alcaldessa de Sant Vicenç ha informat que properament se signara un conveni per a que el Ministeri de Foment cedeixi a la Diputació el ramal que ve de Santa Coloma i Sant Boi i que connecta la rotonda de les ovelletes amb l’autovia A2 per així poder començar a fer obres.

Font: Aj.St.Vicenç

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here