La gala número 11 d’Operación Triunfo d’aquest passat dimecres va ser protagonitzada pel Baix Llobregat. El pratenc Alfred García, va visitar l’acadèmia i va presentar la primera cançó, De la tierra hasta marte, del seu nou disc 1016; mentre Miki, un dels concursants, va cantar la cançó del santfeliuenc Nil Moliner, Hijos de la tierra; i per rematar, el mateix Alfred va regalar-li a Miki el disc Ara som gegants, del també santfeliuenc Joan Dausà.

Alfred García, va ser el quart finalista de la passada edició d’Operación Triunfo i va representar, juntament amb Amaia, Espanya a Eurovisión. El disc, del qual ja se’n coneixen les cançons, la portada, i el títol; 1016, el seu número de càsting, es publicarà el dia 14 de desembre. Una de les cançons que hi apareixeran serà l’himne de la ciutat del Prat remasteritzat.  Ha explicat que és un disc personal, produït i escrit per ell mateix, i amb una banda de músics que van apostar per ell des dels seus inicis.

El passat dimecres, Alfred, va visitar als alumnes de l’acadèmia d’Operación Triunfo i els va explicar la seva experiència a l’hora d’elaborar el disc i també les sensacions que va tenir al sortir. A més, va tenir un detall amb cada un dels concursants, i els va regalar un disc que creia que els podria servir per al seu futur. A Miki, el concursant terrassenc, va regalar-li el disc Ara som gegants, del baixllobregatí Joan Dausà.

Durant la gala, un emocionat Alfred va presentar el seu primer single; De la tierra hasta marte, amb la seva banda de músics tocant en directe. Un single composat gairebé integrament a l’acadèmia l’any passat i dedicat, pel que ell mateix va afirmar, a una de les seves companyes.

La gala però, també va ser especial per un altre cantant del Baix Llobregat; Nil Moliner. És un dels artistes revelació d’aquest any i és conegut, a més, per ser l’autor de la cançó Que nos sigan las luces, escrita per a que el mateix Alfred la cantés a Eurovisión, malgrat al final no va ser l’escollida. Miki, va escollir la canço Hijos de la tierra, de Moliner, per a cantar-la a la gala d’Operación Triunfo, i va expressar durant tota la setmana la seva voluntat de seguir un camí semblant al del cantant de Sant Feliu un cop acabés el seu pas pel programa.

Moliner també va visitar els concursants de l’acadèmia fa unes setmanes, i el baixllobregatí va explicar com havia canviat la seva vida a partir de la música i va aconsellar-los que gaudissin sempre del que feien i escoltessin sempre el seu cor. El cantant de Sant Feliu de Llobregat, que ha tret recentment una col·laboració amb Manu Guix d’una de les seves cançons, Sin tu piel, va donar suport a les xarxes socials al concursant, que va fer una actuació fresca i festiva de la cançó de Moliner.

La música ha unit a Alfred i Nil Moliner, que ara ja com amics, han col·laborat mútuament en els seus respectius concerts cantant a duo la cançó Que nos sigan las luces, i que apareix, per descomptat, al nou disc d’Alfred. De ben segur que un cop Miki finalitzi el seu pas pel programa, el podrem escoltar amb algun d’aquests dos grans artistes baixllobregatins.

Imatge: @tve_tve

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here