Oriol Junqueras, ex alcalde de Sant Vicenç dels Horts, tancat des de fa més d’un any a la presó, ha escrit el llibre Estimats lluc i Joana. Contes des de la presó. És un conjunt de textos escrits des de les presons d’Estremera i Lledoners per als seus fills, Lluc, de 6 anys i Joana, de 3 anys. Els fills de Junqueras son els protagonistes de les il·lustracions que acompanyen els 11 contes triats.

L’ex vicepresident del Govern de Catalunya, vol dedicar aquest recull de contes a tots els presos polítics i exiliats i més concretament als fills de tots ells i elles. Jordi Creus, editor de Sàpiens, ha expressat a l’ACN que “L’Oriol vol fer una mostra més d’amor als seus fills en un moment que no els pot veure”

Tot i que el recull és d’11 contes, el líder d’ERC, en va escriure més de 100 que Creus va rebre de la mà de Neus Bramona, la dona de Junqueras. Creus va relatar que  Junqueras va escriure els contes com va poder; en trossets de paper i aprofitant-ne cada mil·límetre. A la pàgina 2 del llibre se n’ha introduït una petita mostra dels manuscrits a més de detallats dibuixos. En alguns dels contes hi apareixen els fills dels altres presos polítics com en El principi de tot on hi apareixen l’Elda i el Noah, fills de Raül Romeva.

Tot i que siguin contes per a infants, la tipografia i la paginació és, clarament, per a un públic adult. També s’hi inclou un poema i una carta de Junqueras adreçada als seus fills, on queda plasmat, tal com ha expressat Creus, que “No hi ha referències polítiques. És (un llibre) d’amor als seus fills. Et dona la dimensió humana d’aquesta persona”

Totes les persones que han treballat en l’edició del llibre ho han fet de manera desinteressada. Tot i la costosa producció, s’han imprès 30.000 exemplars que es donen de forma gratuïta amb la revista Sàpiens d’aquest mes desembre.  

Junqueras, havia col·laborat com a divulgador històric amb la revista, i des de la presó, ha mantingut el contacte amb Creus, que ha entregat ja el llibre al Lluc i la Joana, que es reconeixen contents a les il·lustracions.

Imatge: ACN

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here