Del 5 al 9 de desembre, Castelldefels ha viscut una nova Festa Major d’Hivern, que va tornar acompanyada, com és tradició els darrers anys, de la Fira Medieval Castrum Fidelis, en la seva setena edició

La Festa Major d’Hivern es presentava amb un ampli ventall d’activitats. Gran pes del programa de festes, com és habitual, va recaure sobre les espatlles de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels (ACPC), encarregada de posar de manifest al carrer l’expressió cultural tradicional catalana: diada castellera, grallers, Cercavila amb balls populars o el Correfoc, que es va avançar al 1 de desembre.

L’esport també va ser protagonista amb una nova edició de la Pujada al Castell, ni més ni menys que la trenta-setena, que aquest any va sortir des de l’oficina de turisme de la platja. O les classes obertes de tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang.

Els infants també van gaudir del seu espai amb un munt d’activitats infantils i familiars, un seguit de tallers i activitats lúdiques per als més petits durant tots els dies de la Festa Major. La població juvenil va poder comptar amb l’Espai Jove, que va incloure batucada i activitats musicals.

Pel que fa a les activitats de caire institucional, el dimarts 6 de desembre es va celebrar la tradicional jornada de portes obertes a la planta noble de l’edifici històric de l’Ajuntament de Castelldefels.

La recreació medieval tornava amb Castrum Fidelis

Després d’atreure a un gran nombre de curiosos cada any, va tornar a la ciutat la fira medieval Castrum Fidelis, un dels noms històrics originaris de la ciutat baixllobregatina.

D’inspiració medieval i en combinació amb la tradicional Festa Major d’Hivern, el programa va integrar nombroses activitats. Entre elles, el Mercat Medieval, actiu durant tots els dies de la fira, jocs medievals, etc. També s’han desenvolutapat diversos espectacles de recreació històrica entre les quals destacava el torneig de cavallers al parc de la Muntanyeta o el campament medieval que aquest any es va instal·lar al pati de l’Edifici de la República.

Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here