El Nadal arriba per la porta gran a Olesa de Montserrat aquest cap de setmana amb La fira de Nadal, el Tió gegant i la inauguració de la mostra i ruta dels pessebres.

Dissabte dia 15 a la plaça de les Fonts, la placeta de Joan Povill i el carrer Alfons Sala acolliran La Fira de Nadal organitzada per l’Associació  de Veïns del Casc Antic i l’Ajuntament d’Olesa. A la Fira hi participaran unes seixanta parades d’artesania, productes gastronòmics i productes plenament nadalencs. Aquest any, per primera vegada, els productes d’alimentació estaran situats a la plaça de les Fonts.

EL TIÓ GEGANT

 El dissabte a les 12.00h els nens i nenes podran fer cagar un Tió gegant que es trobarà a la plaça de Fèlix Figueres i Aragay. El grup d’animació infantil Encara Farem Salat amenitzarà la jornada.

A més, a les 11.00h i a les 12.00h les corals infantils i de l’AMPA de l’Escola de Música faran una actuació, i a les 17.00h ho farà l’Associació de Voluntaris d’Olesa.

A les 18.00h actuarà el gegantó Carassa, que té una gran cara i una enorme boca oberta, associada a una antiga tradició nadalenca catalana recuperada al municipi l’any passat gràcies a l’Arrel Acció Cultural. La Carassa repartirà caramels als més petits i a les més petites d’Olesa amb una rua fins la Casa de Cultura. Allà, a les 19.0h se celebrarà la inauguració de la ruta dels pessebres.

LA RUTA I L’EXPOSICIÓ DE PESSEBRES

A la Casa de Cultura s’hi podrà trobar l’exposició de pessebres organitzada per l’associació de Pessebristes d’Olesa. A més, en diferents domicilis del municipi podran trobar-se diorames que formen la Ruta dels Pessebres. Alhora, s’inaugurarà el Pessebre de l’Olivera, un pessebre de mida natural que estarà ubicat als jardins del Parc Municipal amb escultures de l’olesà, Miquel Grima. Com a novetat d’aquest any, s’estrenen les figures de dos pastors petits amb una burreta i una pastora.

En aquesta edició de l’exposició, la sala petita de la Casa de Cultura estarà dedicada a la Comunitat Minera Olesa en motiu del seu 150è aniversari.

Pel que fa a la Ruta dels Pessebres, va sorgir a partir de la tradició en la que els veïns i veïnes exposaven els seus pessebres a l’entrada de casa seva, on es podien visitar. Amb el pas dels anys la tradició es va anar perdent, però a Olesa encara hi ha moltes famílies que exposen el seu diorama i l’associació de pessebristes també en col·loca alguns més. En total podran visitar-se 50 diorames.

Font: Aj.Olesa

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here