El projecte de construcció i posada en funcionament d’una residència per la gent gran a Molins de Rei ha fet un pas mes amb la signatura d’un acord per part de la Generalitat i l’Ajuntament on el govern es compromet a finançar la concertació de 50 places residencials i una vintena de places d’atenció diürna.

Chakir el Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Familes, juntament amb Joan Ramon Casals, alcalde de Molins de Rei, van signar en un acte el passat 5 de desembre l’acord de col·laboració per a la futura gestió de places residencials i de centre de dia. A l’acte també van ser-hi presents els representants de la Plataforma d’Afectats per la Residència de Molins de Rei (PARM)

L’acord és la representació de la ferma voluntat d’ambdues parts de possibilitar la concertació de les places i per tant, de garantir la viabilitat del projecte. L’acord recull la manera exacta en què es concertaran les places residencials i d’atenció diürna. Les places  es concertaran en un conveni interadministratiu que se signarà durant els propers dies.

El conseller va explicar que “aquest acord significa desencallar el projecte de residència que Molins de Rei plantejava des de l’any 2017 a la Generalitat, a partir d’una fórmula de col·laboració mútua en la que l’Ajuntament assumeix la construcció i el Departament garanteix la viabilitat del servei amb el compromís de la concertació d’una part important de les places”

L’alcalde del municipi, va mostrar-se satisfet amb la signatura del document ja que “consolida el compromís d’ambdues parts per a desenvolupar el projecte i comença a concretar de quina manera i en quins terminis es farà realitat”

La futura residència està prevista que s’ubiqui al carrer de les Sínies i disposarà d’entre 100 i 140 places residencials i entre 20 i 30 places diürnes. Es preveu que durant el 2019 es realitzi la licitació municipal del projecte de construcció i que l’any 2021 l’equipament pugui entrar en funcionament.

Font: Aj.Molins

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here