La santfeliuenca Maite Carranza va rebre el premi de novel·la juvenil Joaquim Ruyra en una nova edició de la Nit de Santa Llúcia organitzada per Òmnium.

La 68a edició de la Nit de Santa Llúcia va celebrar-se la setmana passada amb l’absència de Jordi Cuixart per segon any consecutiu. El vice-president, Marcel Mauri, va remarcar que ja fa 424 dies que Cuixart és tancat a la presó. La Nit de Santa Llúcia és una de les festes més importants de les lletres catalanes que té com a plat principal l’entrega del premi Sant Jordi.

La baixllobregatina Maite Carranza, coneguda per les seves novel·les juvenils, va rebre el Premi Joaquim Ruyra, per la seva obra L’alè del drac, una novel·la de misteri que té com a protagonista Antoni Gaudí. Carranza explica una història que li serveix per narrar, amb un jove Gaudí encara a Reus, d’on li prové la bogeria creativa. La historia va deixar impactats als membres del jurat, qui van valorar la combinació del misteri, el feminisme i la crònica històrica.

Els altres premiats van ser; Jaume Cabré amb el Premi Sant Jordi per la novel·la Digues un desig, Carles Rebassa amb el Premi Carles Riba de poesia per l’obra Sons Bruts, Víctor García Tur amb el Premi Mercè Rodoreda de contes pel recull El país dels cecs, i Núria Franquet amb el Premi Josep M.Folch i Torres amb la novel·la La Liang dins del quadre.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here