Aquest cap de setmana comencen les activitats nadalenques a Sant Joan Despí amb diferents propostes culturals, esportives, tradicionals i solidàries que ompliran la ciutat del caliu del Nadal. Fins a l’arribada dels Reis, Sant Joan Despí acollirà una cinquantena d’activitats ciutadanes impulsades per l’Ajuntament i per les entitats locals.

Una de les activitats més emblemàtiques és l’Exposició de Pessebres de l’Associació de Pessebristes de Sant Joan Despí, que enguany arriba a la seva 62a edició. L’Exposició de Pessebres s’inaugurarà diumenge 16 i es podrà visitar fins al 6 de gener. Estarà composada per un pessebre monumental, tres grans escenes i deu diorames, un dels quals serà un homenatge al 140 aniversari de l’arquitecte Josep Maria Jujol.

Les activitats de Nadal arrenquen dissabte 15 quan tindran lloc el Torneig de ràpides de Nadal del Club d’Escacs Sant Joan Despí, el concert de Nadal de l’Escola de Música Enric Granados i la representació de l’obra de teatre Impacients, interpretada pel grup local Hocus Pocus. I diumenge 16 serà el torn del 42è Concurs Ornitològic organitzat pel Club Ornitológico Timbrado Español Sant Joan Despí, l’exposició de pintures al carrer del Grup d’Art 94, el concert de Nadal de l’orquestra Laud’Ars i el certamen de Coros Rocieros del Círculo Artístico y Literario Semillero Azul.

La tradició del tió també serà molt present als carrers de la ciutat. Una comissió d’entitats locals organitza el Tió de Nadal Popular en diferents barris: dissabte 15, a Residencial Sant Joan (plaça de l’Estatut); diumenge 16, al barri Centre (davant del Centre Cultural Mercè Rodoreda); i dissabte 22, a les Planes (plaça del Mercat).

El cap de setmana del 15 i 16 de desembre també estarà molt marcat per la solidaritat ja que diferents entitats de Sant Joan Despí organitzen activitats en benefici de La Marató de TV3, que enguany recull diners per a la investigació sobre el càncer. Dissabte 15 hi haurà la gala benèfica del Club de Patinatge Artístic de Sant Joan Despí i diumenge 16 tindran lloc el Torneig de Pàdel del poliesportiu Francesc Calvet, la cursa solidària del poliesportiu Salvador Gimeno, les curses de resistència slot-car del club Slot-Car Sant Joan Despí, la XIV Dansa Solidària de l’Associació Dansadespí i el partit entre el sènior femení de l’Handbol Sant Joan Despí i La Roca -amb entrada solidària per a La Marató-.

A banda, dissabte 15 Ràdio Despí organitza la Ràdio Marató, el programa solidari que d’11 a 14 hores col·laborarà amb la campanya de recollida de joguines noves de la Creu Roja Joventut. Durant el programa hi haurà punts de recollida de joguines en tots els barris de la ciutat.

Consulta totes les activitats al Programa de Nadal-Reis

Font: Ajuntament de Sant Joan Despí

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here