Durant les festes de Nadal, entitats, comerços i Ajuntament programen diverses activitats. Amb els llums nadalencs encesos des del 30 de novembre, Esplugues es prepara per a una de les celebracions més intenses de l’any

La Fira de Nadal

La primera activitat serà la Fira de Nadal que organitza Espluga Viva, que se celebra el cap de setmana del 15 i 16 de desembre, a la rambla del Carme. Allà hi haurà parades de productes artesans d’alimentació, decoració, regal, guarniments de festa, etc. i l’espai gastronòmic ‘La Taverna de la Fira’.

També s’hi faran espectacles (a càrrec d’entitats de la ciutat) i xocolatada per a tothom i, per als infants, tallers de nadales i creatius. La música hi tindrà un gran protagonisme amb la cantada de nadales i actuacions de folk.

Els Pastorets més creatius

Ja fa anys que els Pastorets d’Esplugues busquen sorprendre el seu públic amb la seva particular i sempre renovada versió del clàssic de Folch i Torres, que inclou gags de l’actualitat tant local com nacional. Com sempre, a més de pastorets, hi haurà Satanàs, Llucifer i la música en directe dels alumnes de l’Escola Municipal de Música. Serà al Casal de Cultura Robert Brillas. El preu de les entrades és de 7 € amb venda anticipada a L’Avenç (de 16.30 a 19.30 h).

Aquestes són les dates dels Pastorets d’Esplugues:

• Dissabte 15 a les 18 h

• Diumenge 16 a les 18 h

• Divendres 21 a les 22 h

• Dissabte 22 a les 17 i 20 h

• Diumenge 23 a les 17 i 20 h

• Dimarts 25 a les 22 h

• Dimecres 26 a les 18 h

Concerts i Nadales

L’Escola Municipal de Música també ofereix tres concerts: divendres 14 a l’església de Sant Mateu i diumenge 16 al Puig Coca, ambdós solidaris amb la Marató de TV3. Del 17 al 21, al Puig Coca, es podrà sentir el Concert d’Hivern dels alumnes de l’Escola, en tres sessions diàries.

Per la seva banda, els Amics de la Música de Santa Magdalena ofereixen el concert Esplugues canta el Nadal 2018, amb la participació de la Coral Centenària La Coloma, l’Escola de Música Amalgama (amb el Cor Flakes i el Cor Amalgama) i Nova Coral de Gospel d’Esplugues. Abans d’acabar, totes les corals s’agermanaran per cantar una nadala conjunta. Serà el dissabte 15 a les 20.45 h, a l’Església de Santa Magdalena.

El Concert de Nadal de Musicorum, basat en el Conte de Nadal de Charles Dickens, serà el diumenge 16 a les 17.30 h, a l’Auditori del Centre Cultural La Bòbila.

També diumenge 16, a l’Església del Monestir de Montsió, podreu gaudir de la SCC La Coloma, coral que, a més, dissabte 29 participa en el Poema de Nadal del Centre Cultural L’Avenç, a les 18 hores, a càrrec del grup de teatre l’Endoll.

Pessebre vivent

El Centro Cultural Andaluz Plaza Macael recrearà en viu el pessebre, del 21 al 29 de desembre, a les 20.30 hores. A part del Pesebre Viviente, també fan un concurs de dibuix infantil i l’11è Festival de Coros Rocieros por Villancicos, que inclou la recollida d’aliments no periples.

Fer cagar el Tió (gegant)

La tradicional pallissa al Tió es podrà gaudir amb un Tió Gegant a la plaça Catalunya el divendres 21 i dissabte 22, de 18 a 20 h i el diumenge d’11.30 a 13.30 h i de 16 a 18 h, organitzat per l’Ajuntament. També faran cagar el Tió a l’Associació de Veïns del Gall (divendres 21 a les 17.30 h), les Associacions de Veïns La Plana-Montesa i de Can Vidalet (amb festa inclosa), el mateix divendres 21 a les 18.30 hores.

Esplujove de Nadal

Des de l’Esplujove han organitzat dos tallers gastronòmics amb esperit nadalenc: piruletes de xocolata nadalenques (dilluns 17) i elaborar un menú de Cap d’Any (divendres 14). També es farà un taller per aprendre a fer un arbre de Nadal amb feltre (dilluns 10 i dimecres 12).

Premi al millor pessebre

Un altre clàssic del Nadal és el concurs de pessebres que organitza l’Associació de Veïns Centre, i que tria el millor naixement en categoria adulta i infantil. L’exposició serà del dilluns 17 al divendres 21, al local de l’associació (c. Àngel Guimerà, 43), i les persones guanyadores del concurs es donaran a conèixer el mateix divendres 21, amb el lliurament de premis.

Ball de Nadal de la Gent Gran

La gent gran d’Esplugues té reservat l’Espai Baronda per celebrar l’arribada del Nadal amb el seu ball tradicional. El dimarts 18, a les 17.30 h, brindaran per les festes en una vetllada amb música en directe. Hi haurà un servei de minibús de pujada i baixada amb parada al Pont d’Esplugues.

Font: Ajuntament d’Esplugues

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here