El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, va visitar aquest dissabte, 15 de desembre, al matí la Fira Avícola que s’ha celebrat entre el 14 i el 16 de desembre a la Granja de la Ricarda del Prat de Llobregat

Per part de l’Ajuntament del Prat, van rebre ç el president de la Generalitat de Catalunya l’alcalde, Lluís Tejedor, la tinenta d’alcalde de l’àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació, Marta Mayordomo, i el tinent d’alcalde d’Agricultura, Promoció de la Ciutat i Participació Ciutadana, Lluís Mijoler.  També el van acompanyar en el seu recorregut per la fira representants de l’Associació de Criadors de la Raça Prat, del Consell Regulador de la IGP Raça Prat , de la Cooperativa Agrícola del Prat i de l’entitat Amics del Cavall.

L’esdeveniment, que enguany arriba a la seva 45ena edició, és una fira avícola de referència arreu de Catalunya i s’espera que la visitin prop de 80.000 persones al llarg del cap de setmana.  Abans de festes, la fira ofereix a la ciutadania la possibilitat de degustar la millor gastronomia de proximitat o endur-se cap a casa productes locals com el Pollastre Pota Blava o la Carxofa Prat, entre d’altres productes del Parc Agrari del Baix Llobregat.

El pollastre Pota Blava és una espècie d’aviram autòcton únic, que només es cria a les granges i galliners dels criadors i pagesos del Prat de Llobregat i que compta amb el segell europeu d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP), un distintiu de qualitat que prestigia els millors aliments del continent.

L’Ajuntament del Prat, juntament amb criadors, pagesos, restauradors, entitats, empreses cooperatives i comerç local, són els organitzadors d’aquesta edició, que acollirà més de 170 expositors. En el mateix recinte de la Granja de la Ricarda, la Fira Avícola acull 4 mostres: la tradicional exposició avícola Pota Blava i mostra agrícola i ramadera dels pagesos del Prat; la 31ena Mostra Comercial, la 16ena Mostra d’Entitats, amb estands de més d’un centenar d’entitats i activitats i infantils i familiar; i la II Fira de l’Economia Social i Cooperativa (ESC) del Baix Llobregat.

Font: Ajuntament del Prat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here