El consell de ministres que se celebra aquest divendres a Barcelona estudia aprovar, tal i com ha avançat SER Catalunya segons fonts de la Moncloa, el canvi de nom de l’aeroport del Barcelona- el Prat per passar a dir-se Josep Tarradellas

Josep Tarradellas, va ser president de la Generalitat a l’exili entre el 1954 i el 1977, que va tornar a Catalunya. El passat 23 d’octubre va fer 41 anys que Tarradellas va tornar, després d’haver estat nomenat president de la Generalitat provisional.

Les mateixes fonts han explicat que aquesta mesura pretén ser un “gest” cap a Catalunya i una “mesura carregada de simbolisme” per a iniciar el “camí del diàleg”. Han afirmat que aquest canvi ja ha estat informat a la Generalitat, a l’aeroport i a la família de Josep Tarradellas.

El Departament de Territori i Sostenibilitat, però, han manifestat que no coneixien aquest possible canvi i fonts del departament de Presidència han expressat que sí que n’estaven informats però que van demanar que la decisió no es fes de forma unilateral. L’aeroport del Prat no s’ha pronunciat encara respecte a la noticia.

El Govern català ha expressat la seva  disconformitat en el procés del canvi de nom, i han recordat que hi ha comissions sobre nomenclàtor que s’ocupen d’aquests temes. Han destacat, però, que el seu desacord no es respecte Tarradellas sinó respecte a forma en la que es pretén dur a terme.

Carles Puigdemont, a través de les xarxes socials ha expressat també aquesta disconformitat respecte al mètode de decisió del canvi de nom.

Comunicat de l’Ajuntament del Prat sobre el canvi de nom de l’aeroport

Respecte del canvi de nom de l’aeroport del Prat anunciat avui pel Govern espanyol, l’Ajuntament del Prat ha emès el següent comunicat:

En referència a les declaracions en roda de premsa de la ministra portaveu Isabel Celaá pel que fa a l’anunci de canvi de nom de l’aeroport del Prat, segons les quals el Consell de Ministres, reunit avui extraordinàriament a Barcelona, ha aprovat anomenar-lo Josep Tarradellas, Lluís Tejedor, alcalde del Prat,  confirma que, efectivament, la decisió li ha estat comunicada oficialment aquest mateix matí per la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet. En la conversa, la ministra ha informat Tejedor que el nom oficial de l’aeroport passarà a ser Barcelona-El Prat-Josep Tarradellas.

L’Ajuntament del Prat considera que aquesta decisió s’inscriu dins l’àmbit del simbolisme en les actuals relacions Catalunya – Espanya i, per tant, el consistori i la ciutadania seguiran anomenant-lo Aeroport del Prat. Per aquesta raó, l’Ajuntament no contribuirà en cap polèmica a l’entorn d’aquesta iniciativa del govern de Madrid.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here