L’organització Casa Nostra Casa Vostra, que defensa els drets de les persones refugiades i migrants, ha organitzat la campanya #BaltasarDeVeritat per a que el rei negre de les cavalcades no sigui pintat i sigui una persona negre, de veritat.

Esparreguera, Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat son els tres primers municipis del Baix Llobregat que s’han adherit a la campanya, però ja n’hi ha mes de 33 arreu de Catalunya, que se sumen a altres municipis que ja des de fa anys, tenen un Baltasar de veritat, com Cornellà, Sant Boi, l’Hospitalet de Llobregat i Barcelona.

Aquesta crida als organitzadors de les cavalcades d’arreu de Catalunya per a que deixin de pintar el rei negre i als seus patges, pràctica que te el nom de blackface, ha comptat amb un comunicat a Youtube on artistes i representants de col·lectius afrodescendents han reclamat el final d’aquesta pràctica d’origen racista i colonial.

Per adherir-s’hi només cal que l’Ajuntament interessat o els organitzadors de la cavalcada enviïn un correu a ajuntaments@casanostracasavostra.cat

Aquest any al Baix Llobregat, volem un #BaltasarDeVeritat!

Font: casanostracasavostra.com

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here