• Professionals de la pastisseria de renom mundial exhibiran les seves creacions davant del públic a la 2a Mostra Internacional de Pastisseria 
• El xef Josep Lladonosa farà visites guiades a l’exposició històrica sobre la cuina del s. XIV al XVIII 

Sant Vicenç dels Horts celebrarà el cap de setmana del 19 i 20 de gener un dels esdeveniments més destacats del municipi: la 35a edició de la Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica. Durant els últims anys, el municipi ha posat en valor la cuina i els productes de qualitat i proximitat, fins a convertir-ho en un senyal d’identitat.

Amb una oferta d’activitats culinàries ja consolidada i la implicació activa dels restauradors locals a la Mostra, Sant Vicenç dels Horts va crear l’any passat la Mostra Internacional de Pastisseria i enguany celebraran la 2a edició d’una cita nascuda per convertir-se en referent del món pastisser. Durant dos dies, la plaça de la Vila serà el lloc on compartir i divulgar el coneixement i l’afició per la pastisseria.

Professionals reconeguts en l’àmbit nacional i internacional mostraran la seva feina davant del públic amb l’elaboració de postres i obres impressionants. Els assistents podran seguir les creacions pastisseres pas a pas, de manera gratuïta i amb tastos exclusius. 

Hi participaran els següents professionals de la pastisseria: 

 • Eugeni Muñoz , xef pastisser de Pastisseria Muñoz. Impulsor de la Mostra Internacional de Pastisseria conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts. 
 • Abel Bravo , ambaixador de la prestigiosa marca de xocolata Callebaut. 
 • Josep Maria Ribé , director de la Chocolate Academy. 
 • Cris Massana i Sara Pennacchio , de la prestigiosa Toni Rodríguez Academy. 
 • Abraham Balaguer , Millor Pasta de Te Artesana d’Espanya (2016). 
 • Betina Montagne , jurat del programa Bake Off España de Cuatro. 
 • Carles Mampel , Millor Mestre Artesà Pastisser d’Espanya. 
 • Andrea Dopico Cafarelli , reconeguda per Forbes com una de les 30 joves més influents d’Europa en l’àmbit de les arts. 
 • Angelica Locantore , cap de postres del Celler de Can Roca. 
 • Salvador Pla , guardonat amb títol de Pastisser Mundial 2018. 
 • Raúl Bernal , Trofeu Lluís Santapau 2011 al millor xocolater. 
 • Mayte Rodríguez , l’art de fer escultura amb caramel. 

Les activitats de la Mostra Internacional de Pastisseria es podran seguir al compte oficial d’Instagram @PastrySensei també en transmissió en directe per les xarxes socials de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts. 

Cuiner de cuiners 

D’altra banda, el xef Josep Lladonosa tornarà a participar activament a la Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica. Des que el cuiner de cuiners va donar el seu fons documental a Sant Vicenç dels Horts al 2017, la participació de Lladonosa ha estat constant a la Mostra. Enguany farà quatre visites guiades a l’exposició divulgativa sobre la cuina catalana dels segles XIV al XVIII.

L’exposició es podrà visitar durant el cap de setmana del 19 i 20 de gener a la Sala Fundadors de l’Ateneu Familiar i les visites guiades a càrrec del cuiner de cuiners es faran els dos dies a les 11.30 i a les 17.30 h. A més, el prestigiós xef i divulgador gastronòmic comentarà l’elaboració d’una recepta d’influència renaixentista, a càrrec del xef local Xavier Dorado. Això serà el 20 de gener, a la pl. de Lluís Companys a les 13.15 h. 

El programa gastronòmic de la Mostra també porta enguany una altra novetat: la proposta  Cuines obertes dels restaurants de Sant Vicenç dels Horts. Aquestes trobades entre restauradors i clients serviran per explicar com s’elaboren les receptes des de les pròpies cuines dels restaurants.

A cada sessió es farà una classe mestra participativa per part dels responsables del restaurant que consistirà en cuinar conjuntament amb el participants un sopar format per primer plat, segon i postres. La sessió de cuina acabarà a taula, on soparan el menú que acabin de cuinar, maridat amb un vi seleccionat pel restaurant. Aquestes sessions tindran un nombre màxim de 10 participants. Les inscripcions s’han de fer als establiments que hi participen. 

Tot plegat s’emmarca en la Festa Major d’Hivern de Sant Vicenç dels Horts, amb un variat programa d’activitats per a totes les edats i una alta participació de les entitats locals.

Font: Sant Vicenç dels Horts

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here