L’any 2018 ha estat un any històric per a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya superant els 87 milions de viatges.

FGC tanca l’any amb unes dades per al que fa als viatges novament històriques, a les línies metropolitanes (Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia) s’hi ha dut a terme 87,15 milions de validacions, el qual suposa un increment del 3,3% respecte l’any anterior.

La línia Barcelona-Vallès supera els 64 milions de viatges, un 3,3% més que l’any 2017, sobretot gràcies als perllongaments de Terrassa, l’any 2015 i el de Sabadell l’any 2017 que han ajudat a incrementar la xifra. A més, han estat un element de millora per a la mobilitat interna dels municipis, cosa que també hi ajudat a millorar les xifres. 

Pel que fa la línia Llobregat- Anoia, també es confirma la tendència a l’alça amb un increment també del 3,3% i amb 23 milions de validacions. L’augment ha estat destacat en la segona corona (el tram entre la Colònia Güell- Martorell Vila) que ha crescut un 7,4% A més, el servei de rodalies als ramals d’Igualada i Manresa, ha augmentat també un 5%

La línia Lleida- la pobla continua augmentat progressivament gràcies al nou model de gestió integral aplicat per FGC des del Juliol de l’any 2016 i tanca l’any amb un augment del 6,8% i un total de 220.700 viatges.

Aquest 2017 a més, l’índex de puntualitat ha millorat respecte l’any anterior amb un 99,49% a les Línies Metropolitanes i amb un 99,10% a la línia Lleida-la Pobla. Pel que fa a l’Índex de Control de Qualitat (ICQ) també ha augmentat respecte l’any anterior:

Es consolida així, l’aposta de Ferrocarrils per a lluitar contra el canvi climàtic i per la millora de la qualitat de l’aire.

Font: FGC 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here