Aquest dilluns, Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, ha anunciat l’arribada de 128 nous autobusos de baixes i nul·les emissions que s’incorporaran progressivament als altres autobusos metropolitans durant aquest primer trimestre.

D’aquests 128, 103 són híbrids dièsel-elèctric i 25 són 100% elèctrics. Dels híbrids 8 son midis (10 metres de longitud), 52 estàndards (12 metres) i 43 articulats (18 metres). Els articulats donaran servei a línies de gran demanda, ja que tenen la capacitat d’acollir un 30% de passatgers més que un autobús estàndard. Pel que fa als autobusos elèctrics, tots son de mida estàndard i amb la càrrega a cotxeres.

Els autobusos híbrids aconsegueixen al voltant d’un 25% menys de consum energètic i de menors emissions contaminants. Els elèctrics emeten zero emissions i seran destinats principalment a serveis nocturns.

Poveda ha explicat que “aquests vehicles s’incorporaran progressivament durant els primers mesos de l’any a la flota del Bus Metropolità, per cobrir tant serveis de bus d’altes prestacions (AMB Exprés i AMB Metrobús), com a la resta de xarxa convencional (línies urbanes i metropolitanes) així com al servei de Nitbus”

Per a comunicar a la ciutadania aquestes noves incorporacions d’autobusos i convidar a utilitzar-los, l’AMB impulsa una campanya informativa vinilant a l’exterior d’aquests nous busos amb el missatge “Soc nou i sostenible. Quan m’agafes, canvies d’aires”

 

Font: AMB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here