Fira Cornellà acollirà la vintena edició de la mítica fira de submarinisme rebatejada aquest any amb el nom de Mediterranean Diving Show del 15 al 17 de febrer.

 El saló és un espai de referència en el calendari europeu de fires de busseig i està emparat pel sector que torna a donar suport amb la presència a la fira de les millors marques, fabricants, distribuïdors, didàctiques, escoles, centres de busseig, agències de viatge especialitzades, federacions… Entre les novetats de l’edició d’enguany, es celebrarà la Passarel·la del MDShow, un seguit de desfilades que s’organitzaran per a la tarda de dissabte i el matí de diumenge en què diferents marques presentaran les seves novetats; neoprens, aletes, ampolles d’oxifen, ulleres etc. A més, a la “Zona Show” es programaran de manera continuada passis de vídeos i pel·lícules de temàtica submarina de reconeguda popularitat internacional.

Marques com Cressi, Suunto, Beuchat Sub España SAU, De Profundis, Freatic Sport, Garmin o OMS Ibèrica, estaran presents a la fira per a donar a conèixer els seus materials d’última generació.

La fira torna a agafar rellevància internacional amb expositors procedents de Portugal, França, Maldives, Itàlia, Mèxic, Anglaterra, Malta, Estats Units o Moçambic. I compta, amb el suport d’institucions com el Patronat Provincial de Turisme de Castelló, Institut de Turisme de la Regió de Múrcia, Departament de Turisme de Xàbia de la Comunitat Valenciana, Direcció General de Pesca, Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya i la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques de Catalunya i cossos de salvament subaquàtic com la unitat de Bombers de la Generalitat i la Unitat de Suport a Emergència Subaquàtica d’Espanya.

Per a celebrar els vint anys de la fira, s’han programat diferents activitats que complementen la superfície expositiva del saló. Algunes d’elles, ja s’han realitzat en edicions anteriors, com les Jornades Tècniques Professionals que compten amb un seguit de conferències sobre el sector i la presentació de novetats per part de les marques. La novetat d’aquest any és però, la “Zona Show” on hi haurà una projecció continuada d’audiovisuals com el documental “L’evolució del cinema submarí” de l’autor Manel Gil, que ha rebut La Barandilla de Bronze a millor documental al 42 Cicle Internacional de Cinema Submarí de Sant Sebastià. També podrà veure’s la projecció dels millors videos del concurs de caràcter internacional FOTOVIDEOSUB amb un alt valor pedagògic i que serveix com a element de promoció del submarinisme.

A més, hi haurà una piscina climatitzada a l’interior del recinte on instructors titulats oferiran als més petits la possibilitat de realitzar el seu primer bateig d’immersió, abillats amb neoprens i amb els equips necessaris per a poder submergir-se. També s’hi realitzaran les demostracions de l’apneista professional, Miguel Lozano, doble subcampió del món en dos de les tres disciplines de profunditat (pes constant sense aletes i immersió lliure)

L’horari del saló serà divendres i dissabte de 10h a 21h i diumenge de 10h a 17h, amb un preu de 6 euros.

Font: procornella

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here