Més de 300 persones van assistir ahir a la Sala Ibèria de la capital del Baix Llobregat, a l’acte de presentació de la candidata a l’alcaldia de Sant Feliu en Comú Podem, Lídia Muñoz, acte que va escenificar l’estrena de l’aliança entre Catalunya en Comú i Podem en unes eleccions. Muñoz, acompanyada per l’alcaldessa de Barcelona i presidenta de l’Àrea Metropolitana (AMB), Ada Colau, la secretària general de Podem Catalunya, Noelia Bail, el candidat dels comuns a les eleccions europees, Ernest Urtasun, i l’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José; va reivindicar les polítiques d’esquerres, el feminisme i l’ecologisme

La sala Ibèria de Sant Feliu de Llobregat es va omplir ahir de gom a gom de gent que va voler mostrar el suport a la candidata de Sant Feliu en Comú, la Lídia Muñoz.

A l’acte hi va participar l’alcaldessa de Barcelona i presidenta de l’Àrea Metropolitana (AMB), Ada Colau, la secretària general de Podem Catalunya, Noelia Bail, el candidat dels comuns a les eleccions europees, Ernest Urtasun, i l’alcalde sortint de Sant Feliu, Jordi San José i els portaveus de Sant Feliu En Comú Manuel Leiva i Loren Rider.

Abans d’entrar a l’acte, Ada Colau i Lídia Muñoz van parlar amb treballadors i treballadores de Gallina Blanca de la ciutat veïna de Sant Joan Despí, que s’havien acostat a la Sala Ibèria, i els van traslladar tot el seu suport.

Amb l’escalf d’altres candidats i candidates comuns del Baix Llobregat, Muñoz va repassar l’obra de govern d’aquesta legislatura i va situar com a eixos principals del seu programa el medi ambient, la defensa del dret a la seguretat des de l’esquerra i l’anhelat soterrament de les vies del tren; i va voler deixar clar que aquestes eleccions van de municipalisme i de política municipal.

Ada Colau i Ernest Urtasun, al costat de la Lídia Muñoz

Per la seva banda l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va proclamar que tornarà a optar a l’alcaldia de Barcelona davant les amenaces que representen “la crisi institucionalitzada i l’extrema dreta” i va demanar a Sant Feliu que segueixi sent un “municipi del canvi” i un aliat de Barcelona en l’àmbit metropolità.

Colau va assegurar que si es presenta a la reelecció és per la convicció de que hi ha “vides en joc, literalment”. “En aquells anys més difícils, ara amb la crisi institucionalitzada, els retrocessos a Europa amb l’extrema dreta, etc. Totes aquestes amenaces amenacen persones concretes, les més vulnerables i senzilles, per això té especial rellevància presentar-nos per guanyar”, va indicar.

Ernest Urtasun va encoratjar la candidata a l’Alcaldia de Sant Feliu a “seguir donant la batalla” a l’Ajuntament per mantenir les polítiques del seu predecessor, Jordi San José, de qui va dir que “s’ha deixat la pell per garantir drets davant el patiment immens que ha deixat la crisi”. També va insistir dels perills que comporta el creixement de l’extrema dreta arreu d’Europa i a l’Estat, i va posar de relleu la importància dels “municipis del canvi” per evitar que aquesta ideologia penetri a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Soterrament, habitatge, feminisme i millora de la qualitat de vida de les classes populars

En el seu discurs, la candidata va incidir en la necessitat de transformar el món mitjançant la millora de la quotidianitat i les condicions de vida de les classes populars i a través de la lluita per l’equitat i la igualtat de drets, la defensa de l’entorn i del medi natural i tot amb una perspectiva de gènere.

Dos dels eixos de campanya de Sant Feliu en Comú són el dret a l’habitatge i el soterrament de les vies del tren, aquest últim vist com “una oportunitat necessària per construir col·lectivament el futur de la ciutat i tancar la ferida urbana per aconseguir un Sant Feliu cohesionat, teixit urbanísticament i construït a partir de les aportacions de tota la ciutadania”.

“L’habitatge és un dret, no un bé especulatiu” va recalcar Muñoz, que va posar en valor l’obra de govern dels darrers 8 anys amb Jordi San José al capdavant, en especial el Pla d’Habitatge i la posada en marxa d’un parc públic de lloguer per fer més accessible el dret a l’habitatge.

Lídia Muñoz, també va tenir unes paraules per els polítics i polítiques independentistes presos: “Des de Sant Feliu en Comú tenim clar que això va de Sant Feliu, però també tenim clar que a Catalunya vivim una situació d’excepcionalitat i que en una societat democràtica, el conflicte polític ha de tenir una solució política i no judicial. No podem tenir polítics i polítiques a la presó per causa de les seves idees”.

Calendari de propers actes previstos DE Sant feliu en comÚ podem  

Dimecres 23/01/2019 – Centre Cívic Tovalloles – 19h

Debatem en Comú: #AixòVaDeMediAmbient  

• Debat amb:

Manuel Leiva, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Feliu

Frederic Ximeno, Comissionat d’Ecologia de l’Ajuntament de Barcelona

Dimecres 30/01/2019 19h

Debatem en Comú: #AixòVaDeSoterrament 

• Debat amb: 

Lídia Muñoz, Presidenta de l’Àrea de Territori de l’Ajuntament de Sant Feliu 

Ricard Riol, President de la Plataforma pel Transport Públic  

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here