Candela López, líder de Movem Castelldefels, denuncia que l’equip de Manuel Reyes (PP) modifica la seva biografia per “intoxicar” el debat polític

En un comunicat, Movem Castelldefels ha denunciat que “el PP de Castelldefels, encapçalat per Manuel Reyes, ha manipulat la Viquipèdia per afavorir el seu candidat i menysprear la seva contrincant”, Candela López, líder de la confluència d’esquerres Movem Castelldefels.

Des d’aquesta setmana, un nou canvi al perfil de Reyes indica que el líder del PP a la Diputació de Barcelona és “famós per la seva impecable gestió” i una persona “propera i amable”, mentre que a la biografia de López s’assegura que és “coneguda per una mala gestió” i per la seva “poca experiència”.

Els canvis, segons afirma el comunicat dels comuns de Castelldefels, els va portar a terme un membre de l’equip de comunicació del PP de Castelldefels, “tal com es pot veure als registres d’edició de la Viquipèdia”.

Movem Castelldefels afirma que Reyes va admetre divendres passat els fets i va prometre que “subsanaria immediatament” la manipulació i obriria un expedient disciplinari al seu responsable de premsa. “Malgrat el seu compromís, encara no ha esmenat la seva biografia i ha sigut la mateixa Viquipèdia la que ha hagut de treure les calúmnies al perfil de la candidata”, asseguren des de Movem.

Per a López, “aquest no és cap fet aïllat, sinó una mostra més de l’estratègia comunicativa del PP a la ciutat, que es basa en mentides, vídeos anònims per escampar fake news i perfils falsos a les xarxes socials per atacar l’esquerra”. Durant la campanya electoral del 2015, el PP de Manuel Reyes va activar tota la seva maquinària per revalidar l’alcaldia, fet que no va aconseguir. “Creaven vídeos anònims inventant-se que volíem tancar les guinguetes de la platja i els publicaven a Facebook. Després vam descobrir que aquells vídeos que corrien per la xarxa sense autor els havia creat una membre del PP”, recorda López.

La també coordinadora nacional dels comuns recorda que Reyes també va mentir en prime time, quan va assegurar a Salvados que als nens catalans se’ls “força” a parlar en català al pati de l’escola. Una falsedat per la qual el ple de Castelldefels, a instàncies de López, el va reprovar. “Nosaltres parlarem durant aquesta campanya dels temes que realment interessen a la ciutadania. De com continuar millorant la neteja dels nostres carrers o de la manera de garantir lloguers assequibles a la ciutat. Esperem no haver de destinar temps i energia a desmentir cada manipulació del senyor Reyes, perquè no és això el que la ciutadania espera de nosaltres”, conclou López.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here