El passat divendres 25 de gener, el Rei Juan Carlos, interpretat per l’humorista Toni Albà, va ser l’encarregat de realitzar el pregó de La Candelera, que se celebrarà el proper cap de setmana. El Rei Juan Carlos va explicar als presents, des de “Molinos de yo”,   els problemes que va tenir per a fer un ou ferrat per evidenciar que era una persona normal. Seguidament, va intentar pronunciar Candelera, sense resultat. A continuació, va dur-se a terme el pregó participatiu.

Va comptar amb la col·laboració de Lluis Fisas de Can Fisas, representant de la nova generació de pagesos; Jesús Cardona president del Botmol, una associació de comerciants; German Puiggarí del Bar Diana, va guanyar el concurs de la revista CUINA com a representant de Molins amb la coradella; Elisa Poch de la companyia de teatre Quinze Arcades i Núria Gómez de l’Associació Enreda’t per la (dis)capacitat), cinc personalitas que representen els cinc àmbits diferents de la fira: natura, empresa, gastronomia, cultura i ciutat.

Ramon Sánchez, regidor de Fira, que va obrir l’acte, va destacar que “La Candelera s’ha de convertir en una marca de prestigi que generi riquesa durant tot l’any, no només un cap de setmana” . L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, que el Rei Juan Carlos va confondre amb Ramon Pellicer, va posar en valor el fet de compartir l’experiència de La Candelera amb altres viles i fires per enriquir-se i créixer de manera conjunta.

També van ser-hi presents l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, i el president de la Denominació d’Origen Costers del Segre, Tomás Cusiné; el primer, com a representant de la Fira Convidada, i el segon com a representant de la DO convidada a la Fira de Vins i Caves.

L’acte va finalitzar amb un llançament atípic de focs artificials, on un públic molt participatiu, dirigit pel Rei Juan Carlos, va representar els sorolls dels diferents petards, seguits d’un llarg aplaudiment.

La cup de molins de rei no va compartir la decisió de la regidoria de comptar amb l’actor toni albà com a conductor del pregó

Segons el comunicat que va fer públic la CUP, “aquest actor ha fet declaracions masclistes i homòfobes en les xarxes socials en diferents ocasions”.

La decisió de contractar aquest actor va ser comunicada al Comitè Executiu de la Fira de la Candelera el dilluns 21 de gener, només 4 dies abans de la celebració del pregó.

Com a CUP entenen que la elecció del pregoner o el format sobre el concurs del cartell s’haurien de decidir en el marc del Comitè Executiu, òrgan on estan representats tots els grups municipals i altres agents socials. El concurs de cartells donava la oportunitat als artistes locals i permetia una exposició molt valorada.

NOVETATS GASTRONÒMIQUES A LA FIRA DE LA CANDELERA

LA CORADELLA ÉS CANDELERA!

La coradella és un dels plats de la vila de Molins de Rei més conegut. A finals de l’any 2018 el plat va guanyar el concurs de Plat Favorit Catalans organitzat per la revista CUINA. En aquesta nova edició de la Candelera, es presentarà un receptari per tal de donar idees i recursos perquè la coradella entri a casa de tots els molinencs i molinenques.

39 FIRA DE VINS I CAVES

La plaça de la Llibertat acull una nova edició de la Fira de Vins i Caves, amb una trentena de cellers i bodegues que presenten les seves novetats. Com a novetat, aquest any, la compra de les entrades es pot fer telemàticament a la web www.codetickets.com Enguany, la Denominació d’Origen convidada és la dels Costers del Segre.

TASTETS GASTRONÒMICS

En aquesta edició, s’amplia l’espai gastronòmic amb un espai específic a la Plaça de Catalunya, on hi haurà instal·lades foodtrucks, i un espai en directe equipat amb il·luminació, so, pantalles, i un circuit tancat de televisió.

Font: firacandelera.cat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here