El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat aquest dimecres que el TSJC ha desestimat les mesures cautelars demanades per Acciona per aturar la seva sortida d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL)

El tribunal ha enviat dues interlocutòries al Govern, segons ha pogut confirmar l’ACN amb Territori. La primera torna a desestimar les mesures cautelars referents a l’inici del procediment de liquidació del contracte de l’ATLL, que es va fer d’acord amb una resolució del conseller del 4 de juny. El mes de desembre, el mateix jutjat ja va tombar unes mesures “cautelaríssimes” en la mateixa línia. La segona, també denega la imposició de mesures cautelars fins que es resolgui el recurs contra la creació de la comissió de liquidació.

El Govern, a través del conseller Calvet i el vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha advertit Acciona que si no deixa la gestió de l’ATLL acudirà als tribunals per forçar-la a marxar. A hores d’ara, els treballadors de l’ATLL estan contractats i donats d’alta a la seguretat social alhora per Acciona i per la Generalitat, a través de la nova empresa pública que ha creat per tornar a controlar públicament la gestió de l’aigua, ATL.

Acciona es resisteix a deixar la gestió perquè considera que la liquidació que proposa el Govern, i que en l’última oferta és de 53,8 milions, és insuficient. Segons Acciona, la Generalitat hauria de pagar 305 milions d’euros per les quantitats no amortitzades del cànon satisfet i el volum de les inversions no amortitzades. A més, reclama 769 milions d’euros per “danys i perjudicis”. Tot plegat, situaria la xifra total que exigeixen els accionistes d’ATLL en més de 1.000 milions d’euros.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here