L’alcalde de Molins de Rei havia anunciat la setmana passada la seva decisió de deixar l’alcaldia en mans del regidor Ramon Sánchez, per a formar part de l’equip del president Torra com a cap del seu gabinet

En una decisió d’última hora sense precedents, l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha decidit no renunciar a l’alcaldia, al contrari del que havia anunciat durant la setmana passada.

“Aquesta bara es guanya a les eleccions i no en uns despatxos” ha dit abans de suspendre el ple municipal extraordinari, en el que havia de presentar la seva renúncia.

Tot feia pensar que malgrat el clima polític tens, el fins ara regidor Ramon Sánchez seria investit en el proper ple extraordinari previst per a aquesta mateixa setmana, i que a aquestes hores Casals ja hauria dimitit com a alcalde de la vila baixllobregatina.

Per això ha sorprès i molt, la decisió de darrera hora de Casals, que ha suspès el ple de renúncia, sembla que a causa de no haver pogut sumar prous suports per a dur-lo a terme, ja que amb 6 vots el grup municipal de CDC no tenia els suports necessàris per a la celebració del ple amb caràcter d’urgència.

La oposició ja era previsible que no donés suport a la celebració del ple ni a la successió de Casals per part de Sánchez, però el més sorprenent ha estat que la CUP, sòcia de govern de CDC, també ha fet pública la seva negativa a la celebració de la sessió plenària i ja era coneguda la seva reticència a investir Sánchez; mentre ERC, l’altra soci de govern, havia garantit una simple abstenció a la successió de Casals.

Això podria significar la fi del ja fràgil pacte a tres CDC-ERC-CUP, que havia permès a Casals expulsar al seu anterior soci de govern, el PSC, a causa del seu suport a l’aplicació de l’article 155.

A la imatge titular s’hi pot veure el darrer tuit de l’alcalde de Molins de Rei, amb una imatge junt al que havia de ser el seu successor, reivindicant la continuïtat de la seva tasca i el paper de Sánchez.

Resten, doncs, moltes incògnites a desvetllar. Quin serà el futur immediat del govern molinenc? Sánchez serà el candidat a les properes municipals, donat que Casals havia anunciat la seva voluntat de no presentar-se a la reelecció, o això també es veurà afectat per la darrera decisió de l’alcalde? Casals renuncia així a la seva tasca com a cap del gabinet de presidència?

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here