Els propers 7 i 8 de febrer, se celebrarà al CitiLab de Cornellà la Conferència Internacional Greening for Changeque porta a la ciutat experts nacionals i internacionals per a donar a conèixer les practiques en sostenibilitat que realitzen les ciutats europees.

Antonio Balmón, alcalde de Cornellà, rebrà el premi Green Leaf 2019 per part de Joanna Drake, directora general adjunta de la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea. Els dos, signaran un document amb els compromisos de la ciutat en temes de sostenibilitat i es farà un balanç del projecte municipal Cornellà Natura, per al qual la ciutat ha estat guardonada amb aquest premi.

CORNELLÀ NATURA  

Cornellà Natura és un projecte amb el que la ciutat pretén convertir-se en un municipi realment sostenible dins duna àrea metropolitana dalta densitat, i que podria ser un model per a altres àrees urbanes compactes. Es preveu que en 10 anys Cornellà es naturalitzi, posant en relleu els seus valors ambientals, socials i paisatgístics, per tal dhumanitzar-la, mitjançant una potenciació del patrimoni verd, el desenvolupament de noves actuacions per a que la natura encaixi a la ciutat, la creació de zones verdes de vianants, la restricció del trànsit i mesures contra la contaminació.

Darrerament, alguns daquests projectes ja shan iniciat, com la remodelació de lavinguda dels Alps, que sha reduït a un carril per sentit, o la transformació en parc de lectura del parc de Rosa Sensat, entre altres. De cara a aquest 2019 es preveu realitzar obres a varis carrers i a parcs. Alhora, el Cornellà Natura impulsa també activitats per a les escoles com el Dia de la Creativitat dins la Setmana de la Natura, o el Diumenges sense Cotxes.

El guardó és un reconeixement per part de la Comissió Europea al compromís ambiental de les ciutats europees dentre 20.000 i 100.000 habitants, així com els seus esforços per a promoure el creixement verd.

Per a consultar el programa complet de la conferència feu clic aquí.

Font: cornella.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here