El passat dilluns, lalcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals,  havia de renunciar a lalcaldia del municipi per a formar part de lequip del president Torra com a cap del seu gabinet, i Ramon Sánchez havia de ser investit com a nou alcalde.

Per la pressió de la CUP, sòcia de govern de CDC, de la seva negativa respecte a aquesta successió, Casals, va veures obligat a canviar dopinió a últim moment. ERC, laltre soci de govern, havia garantit una simple abstenció, i loposició havia expressat el seu vot negatiu, per tant Casals, no comptava amb suport suficient. Finalment, el ple, va acabar ajornant-se.

Respecte, a la situació crítica, els partits del consistori, han presentat propostes alternatives per a buscar una solució.

INICIATIVA PROPOSA UN GOVERN DE CONSENS

Iniciativa per Molins de Rei, en un comunicat, va expressar que el seu vot anava a ser negatiu, però que finalment van veure més adequat donar suport a lajornament del ple. Expressen que no havien consensuat cap proposta de nomenament dun o una alcalde alternatiu.

Manifesten la situació de risc en la que es troba Molins des del inici daquest mandat, en el que sha trencat al inici un pacte amb el PSC, per a realitzar-ne un de nou amb ERC i CUP, cosa que ha provocat lafectació de ladministració pública local. Per la dificultat que suposa,redreçar una situació que és fruit duns períodes molt desafortunats pel que fa a la governabilitatproposen una alternativa.

Des diniciativa proposen un govern provisional de consens, que no paralitzi el normal funcionament de lAjuntament i que no comprometi projectes si no son consensuatsi que duraria fins a la celebració de les eleccions el 26 de maig. Aquest govern, estaria encapçalat per un regidor o regidora que no es presenti a les properes eleccions com a cap de llistaProposen que totes les forces polítiques dialoguin per a arribar al mateix diagnòstic i acordar uns acords mínims per a garantir el funcionament des dara fins al 26 de maig.

el PSC DEMANA DIàLEG I UN ALCALDE QUE PENSI PRIMER EN MOLINS

Els i les socialistes, també en un comunicat, van expressar el descontentament amb la sortida en fals de Casals, el desgovern, la desorganització i la improvisació en la que es troba el govern de Molins de Rei. Acusen a Casals dhaver realitzat un abús dautoritati expressen que ja fa mesos que ha deixat dexercir com Alcalde de Molins.  

El PSC, critica el paper de lAlcalde i la subordinació de la ciutat a interessos personals i polítics. Expressen que Molins de Rei mereix un Govern i un Alcalde que pensi primer en Molins de Rei, que treballi i que es dediqui plenament a fer avançar en el dia a dia de la nostra vila

Manifesten la preocupació per a que el municipi no quedi bloquejat i paralitzat quatre mesos fins a les eleccions, i expressen la necessitat de diàleg seriós entre totes les forces polítiquesi asseguren que estaran en totes les solucions durgència i constructives que tinguin un consens ampli, de tots els grups municipals

EL MOVIMENT 15 ARCADES QUALIFICA D’Espectacle LAMENTABLE la situació viscuda al ple d’investidura

També en un comunicat, la nova formació política creada per joves de Molins que es presenta a les properes eleccions municipals, el moviment 15 arcades, van expressar que va ser un espectacle lamentable la situació que va viures al ple.

Asseguren que aquesta situació ha demostrat la consolidació del mal costum de la política de baixa estofa, centrada en legoisme partidista i  loblit desvergonyit de les problemàtiques que pateix la vilaHan expressat que al municipi no hi ha un projecte de polític a part del penós art de prendre el pèl a la ciutadania

 

Imatge: ara.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here