Els artistes del Baix Llobregat sapoderen dels Premis Enderrock 2019. La tercera etapa dels premis ha arrencat amb força amb la publicació dels tres artistes finalistes de cada categoria on sobtindrà el guanyador final el proper dia 18.

La categoria de Millor Artista En Llengua No Catalana 2018 és totalment baixllobregatina. Alfred Garcia, del Prat de Llobregat, participant al concurs dOperación Triunfo sha fet un lloc a la música dautor amb el seu disc 1016, on hi ha col·locat una versió de lHimne del Prat remasteritzat. Ramon Mirabet, de Sant Feliu de Llobregat, consolidat com a artista i apunt de treure el seu tercer àlbum després dhaver posat veu al conegut anunci dEstrella Damm amb la cançó Those Little Things” I finalment, Rosalía, de Sant Esteve Sesrovires, lartista revelació daquest 2018 que ha adquirit una fama mundial amb la seva peculiar visió del flamenc, i el seu disc El mal quererque traça un recorregut duna relació tòxica, que lha dut a guanyar dos premis Grammy Llatins.

Alfred Garcia també opta a la categoria de Millor Artista Revelació, juntament amb K-liu i Suu. El pratenc sha endinsat en el món de la música amb aquest primer disc amb el que ha iniciat una gira que té gairebé totes les entrades esgotades. En el disc, shi inclou la cançó Que nos sigan las lucescomposada pel músic santfeliuenc Nil moliner, amb el qual han col·laborat en nombroses ocasions. Aquest disc, 1016, lha portat també a estar nominat a la categoria Millor Disc de Cançó dAutor del 2018 juntament amb Joan Dausà.

Joan Dausà, de Sant  Feliu de Llobregat, està nominat en aquesta categoria pel seu darrer treball Ara som gegantsun disc que ve acompanyat duna gira que ja porta un temps en marxa i que el converteix en un dels artistes més consolidats de lescena musical catalana. Dausà i Garcia comparteixen una altra categoria, la de Millor Cançó dAutor del 2018, el primer amb La gran eufòriaque ve acompanyada dun videoclip festiu i divertit i el segon amb Et vull veureque compta amb la col·laboració dAmaia, guanyadora del concurs.

El premi a Millor Disc per a Públic Familiar del 2018 també pot ser per a un grup format amb veïns també de Sant Feliu de Llobregat; Reggae per Xics estan nominats pel seu disc Ballant damunt la lluna, el primer treball en el que inclouen cançons pròpies i que segueixen fent moure lesquelet als més petits, i també als no tant petits amb les seves peculiars versions de les cançons infantils de tota la vida.

La 21a gala dels Premis de la Música Catalana se celebrarà el proper dijous 28 de febrer a lAuditori de Girona.

Imatge: enderrock.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here