Uns 130 expositors nacionals i internacionals es citen a la fira de busseig més veterana del país, que es celebra a la Fira de Cornellà

Conferències, una passarel·la per mostrar tendències, projeccions continuades, demostracions d’apnea i batejos d’immersió, entre les activitats més destacades.

A uns dies de la celebració del mític Saló de la Immersió de Fira de Cornellà la xifra d’expositors s’acosta als 130. Entre ells figuren empreses procedents de diferents països, concretament de França, Portugal, Maldives, Itàlia, Mèxic, Anglaterra, Indonèsia , EUA i Moçambic mantenint-se aquesta vint edició de la fira com una de les de major pes internacional.

També la seva ubicació segueix sent un emplaçament estratègic ja que es troba en la comunitat que registra major nombre de llicències federades per a la pràctica d’activitats subaquàtiques amb més de 4.700, seguida de Galícia amb més de 3.300 i de València en tercer lloc, que supera les 3.200 llicències emeses segons dades de l’últim anuari publicat pel Consell Superior d’Esports. Amb la mateixa força de sempre i amb el suport de grans marques arriba del 15 al 17 de febrer el Mediterranean Diving Show que obrirà les portes el divendres i el dissabte de 10h a 21h i el diumenge de 10h a 17h.

8.300 metres quadrats de superfície expositiva on fabricants i marques presentaran les seves últimes novetats, les empreses vinculades al camp de la imatge subaquàtica donaran a conèixer les darreres tendències, els centres i escoles de busseig divulgaran entre els visitants els seus atractius i les agències de viatge especialitzades promocionaran les millors destinacions.

Una edició que celebra el seu vintè aniversari amb un programa d’activitats paral·leles com la Passarel·la MD Show amb doble passi, el primer dissabte a les 19.30h i el segon el diumenge a les dotze del migdia. S’incorpora a l’oferta aquest any la Zona de Projeccions / Zona Show on es faran passis continuats de documentals com “L’evolució del cinema submarí” de Manel Gil, guanyador de la Barana de Bronze al 42 Cicle Internacional de Cinema Submarí de Sant Sebastià 2018. Precisament, dissabte a les 18.30h en el marc de la fira es farà entrega del guardó Bus d’Honor 2019 que enguany recollirà Manel Gil.

En la ‘Zona Show’ també s’estrenarà la projecció resultant dels millors vídeos submarins participants en l’edició 2018 del concurs de caràcter internacional FOTOVIDEOSUB amb un alt valor pedagògic i com a element de promoció del submarinisme i foment de la protecció del medi marí. Altres títols que es podran veure són “Swift, dos siglos bajo el mar”, “Maldivas”, “Yoga en el mar” o un documental promocional de Xàbia.

L’atenció del visitant també es concentrarà al llarg dels tres dies a la piscina climatitzada instal·lada a l’interior del recinte firal. Els majors de 8 anys podran realitzar la seva primera immersió guiats per instructors professionals que els faran entrega del certificat del seu primer bateig. Dissabte a les 17h i diumenge a les 12,30h la piscina serà escenari d’una demostració d’apnea estàtica a càrrec de Miguel Lozano, doble subcampió del món en dos de les tres disciplines de profunditat (pes constant sense aletes i immersió lliure) . Dissabte a les 18h i el diumenge a partir de les 10,30h la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques realitzaran activitats d’apnea a la piscina enfocada, sobretot, als més petits.

Finalment, de forma paral·lela al Mediterranean Diving Show es celebra cada any les Jornades Tècniques Professionals. Conferències, presentacions i taules rodones que converteixen l’espai en un lloc de reflexió sobre el present i el futur del sector. Destaquen conferències amb títols com “Los orígenes de la arqueología subacuática en la Patagonia”, “El proyecto Hira, de Dan: la cultura de la seguridad en el buceo”, “Cámaras sin espejo en fotografía”, “Tratando con tiburones”, etc.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here