Sant Vicenç dels Horts va realitzar ahir una concentració en solidaritat amb Oriol Junqueras, d’on en va ser alcalde, i la resta de presos i presos polítics. Moltes altres localitats del Baix Llobregat també van fer el mateix.

Més de 300 persones van reunir-se ahir a la Plaça de la Vila del municipi, de diferents sensibilitats per a protestar pel judici que va iniciar-se ahir al Tribunal Suprem de Madrid. Manifesten que és un judici ple dirregularitats i demanen el dret del poble català a decir sobre el seu futur. L’acte, de caràcter transversal, va ser organtizat per Free Junqueras, l’Assemblea, el CDR, Àgora, el PDeCAT i Junts per Sant Vicenç. 

Ladvocat que comparteixen Oriol Junqueras i Raül Romeva, Oriol Van den Eynde, va presentar ahir les qüestions prèvies. Va remarcar que lautodeterminació era sinònim de pau i no de guerrai va destacar que el judici afecta al nucli dur dels drets fonamentalsi la causa atempta contra la dissidència política” Van den Eyde va fer un discurs en el qual va recórrer varies vegades a sentències del Tribunal Europeu de Drets Humans per remarcar que es pot parlar de la independència duna entitat subestatal” i per a argumentar les diferents vulneracions de drets fonamentals i polítics que han viscut tots els empresonats, com per exemple, el dret a la llibertat dexpressió, el dret a la protesta i a la contestació política, el dret a reunió i a manifestació, i ha fet una denuncia explícita a lempresonament preventiu totalment injustificat i a la vulneració de la seva presumpció dinnocència.

Avui dimecres és el torn de les acusacions per part de la Fiscalia, de lacusació popular (VOX) i ladvocat de lEstat, que contestaran les al·legacions que ahir els van fer els advocats defensors.  

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here