Josep Bargalló ha anunciat l’ampliació dels instituts d’Abrera, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires, per donar resposta a les necessitats d’escolarització

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat avui l’ampliació de diversos instituts al Baix Llobregat Nord, concretament, a Abrera, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires, per donar resposta a les necessitats d’escolarització a secundària d’aquests municipis. Així ho ha avançat durant la visita a dues escoles i un institut d’Abrera i Sant Esteve Sesrovires.

El conseller ha començat la visita territorial a Abrera, on ha estat rebut per l’alcalde Jesús Naharro. Bargalló ha recorregut les instal·lacions de l’Escola Ernest Lluch i ha mantingut una trobada amb l’equip directiu. El conseller ha declarat que “avui visito el Baix Llobregat Nord, la part que em quedava per visitar. Visitaré centres i expressaré el compromís del Departament d’Educació amb cada un dels Ajuntaments d’efectuar unes modificacions en tres instituts, fet que significa la seva ampliació. De les tres, l’ampliació mes potent que implicarà la inversió més alta és la d’Abrera, i no es podia fer si no fos per l’Ajuntament. Aquest és un exemple de la col·laboració indispensable entre l’administració local i el Departament d’Educació per tirar endavant una obra necessària que és una reivindicació històrica”.

L’escola té 441 alumnes d’educació infantil i primària, que potencia l’aprenentatge compartit a partir de petits grups de treball. El centre participa en el programa #aquiProubullying i Apadrinem el nostre patrimoni, i en d’altres projectes d’iniciativa pròpia com ara els reptes matemàtics, l’aula oberta de ciències o el projecte comú “Coses d’Abrera”.

A continuació, el titular d’Educació s’ha traslladat a l’Institut Voltrera i ha pogut conèixer algunes de les aules del centre. El conseller ha exposat que l’ampliació de l’institut permetrà en un futur implementar algun cicle formatiu, que reforçaria l’oferta de formació professional del Baix Llobregat Nord. En aquest sentit, Bargalló ha remarcat que “són tres actuacions necessàries, que porten una demora temporal, i que serviran per millorar l’oferta de secundària en aquesta zona del Baix Llobregat, per fer-la de més qualitat. Alhora, servirà per plantejar un canvi en el mapa de la formació professional de la zona amb una millor oferta que serà possible per aquestes ampliacions “.

El centre té gairebé 700 alumnes d’ESO i batxillerat, i destaca per implementar el programa #aquiProubullying i l’aprenentatge del francès com a segona llengua estrangera.

Posteriorment, Josep Bargalló ha visitat l’Escola Vinya del Sastret de Sant Esteve Sesrovires juntament amb l’alcalde Enric Carbonell. El centre té 217 alumnes entre P3 i 6è de primària, i incorpora diferents projectes com Generació Plurilingüe, Sharing to learn, el treball per racons o el programa Erasmus. El conseller d’Educació ha avançat que l’institut Montserrat Colomer del mateix municipi també serà ampliat, atès que va néixer com a secció d’institut i actualment ja és un institut consolidat, a banda que l’ampliació el centre disposarà de millors espais per encabir el batxillerat.

El conseller i l’alcalde han assistit al pregó del rei Carnestoltes que ha tingut lloc a l’escola i ha fet un recorregut pel centre. Finalment, Bargalló visitarà l’Ajuntament, on signarà el llibre d’honor i mantindrà una reunió amb l’alcalde.

Font: Govern de la Generalitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here