L’Ajuntament de Gavà ha obert la convocatòria d’ajuts de fins a 4.000 € destinats a fomentar les iniciatives emprenedores al territori entre les persones en situació d’atur. Son uns ajuts que se situen en el marc del projecte Pla de Xoc a l’Atur del Consistori i estan cofinançats pel Programa Metropolità de Suport a les Polítiques Socials Municipals de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Poden sol·licitar l’ajut les persones empadronades a Gavà o a qualsevol municipi de l’àrea metropolitana, que estiguin en situació d’atur i que hagin iniciat l’activitat o la posin en marxa des del passat 1 de gener del 2018 fins al proper 1 de juny del 2019. A més, han de pertànyer a un dels col·lectius definits a les bases amb més dificultats per accedir a un lloc de feina.

Cada persona beneficiaria podrà rebre un màxim de 4.000 euros per cobrir determinades despeses necessàries per a l’inici de l’activitat, per exemple, la quota d’alta al RETA, el lloguer de l’espai de treball, les despeses de constitució, etc.

El tinent d’alcalde de Nova Governança i Economia, Jordi Tort, ha destacat que son uns ajuts que “s’adrecen a persones en situació d’atur que troben feina a través de l’auto ocupació. Les ajudem a pagar les primeres despeses del seu negoci, amb la idea que puguin fer-lo créixer i seguir creant llocs de treball”

El termini de sol·licituds finalitzarà el 30 de juny o quan s’exhaureixi el crèdit disponible. Aquelles persones interessades hauran de sol·licitar-ho a través del Centre de Suport a l’Empresa de Gavà o a la seu electrònica de l’Ajuntament de Gavà i presentar la documentació requerida. Si el projecte resulta beneficiari, s’haurà de mantenir actiu durant 12 mesos com a mínim i és obligatori que les persones beneficiades hagin cursat formació sobre creació i gestió d’empreses. Si no és el cas, s’haurà de realitzar en qualsevol centre acreditat amb una duració mínima de 12 hores.

Per a més informació es pot contactar amb el Centre de Suport a l’Empresa de Gavà, cse@gava.cat, o trucant al 93 633 34.

Font: AJ. Gavà 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here