L’Ajuntament de Cornellà posa en marxa un programa de dinamització d’alguns dels antics quioscos de premsa que porten anys tancats i sense ús a la ciutat per acollir-hi noves iniciatives que potenciïn activitats de lleure i d’oci per als veïns i veïnes.

Diumenge 3 de març obren els dos primers: un al carrer Catalans dedicat a l’assessorament sobre reparació d’objectes i residus especials i altres activitats ambientals, i l’altre, al carrer Avet, destinat al lleure infantil.

El sector està en crisi des de fa uns anys pel declivi del consum de la premsa escrita, i molts dels equipaments han quedat en desús i ara formen part del mobiliari urbà. És per aquest motiu que el consistori va plantejar-se la renovació d’aquests establiments tancats i valorar la possibilitat de reinventar-los com a “contenidors” de nous usos i serveis.

Des dels serveis municipals, van valorar-se diferents estratègies per a dinamitzar-los, i se’n va demanar l’opinió a la ciutadania per tal de desenvolupar-hi nous projectes a partir d’idees creatives, innovadores i sostenibles econòmicament.

Un punt d’informació ambiental i una ludoteca

El passat mes d’abril va obrir-se la consulta ciutadana de la pàgina Cornellà Opina, i la majoria de propostes que van sortir-ne van ser en relació al foment de la lectura, al préstec de llibres, punts d’informació ciutadana, i vinculats al reciclatge, a l’intercanvi d’objectes de segona mà, ludoteques, jocs, floristeries… Finalment es posarà en marxa un espai dedicat al lleure infantil i un punt informatiu de la gestió de residus urbans. El quiosc del carrer Avet serà una ludoteca, i els nens i nenes que s’hi apropin podran gaudir d’una estona per jugar a bitlles gegants, joc de memòria gegant, joc del paracaigudes… L’horari serà els diumenges de 10 a 13h. El quiosc del carrer Catalans serà la Re-Parada, un espai d’assessorament per l’autoreparació d’objectes, recollida de residus especials i informació sobre activitats ambientals. L’horari serà de dilluns a divendres de 10-30 a 13h i de 17 a 19.30h

Font: Aj.Cornellà.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here