El carnestoltes arriba al Baix Llobregat, i Olesa també es prepara per la festa mes divertida de l’any.

Aquest any el carnestoltes arriba amb un canvi d’escenari! Enguany les activitats organitzades per l’Ajuntament es faran a la zona de l’escenari del Parc Municipal, a diferència dels altres anys que es feien a la Plaça Catalunya. El canvi d’ubicació ha estat motivat per les obres que s’estan realitzant a l’avinguda Francesc Macià.

Les activitats començaran dissabte a les 17h amb un espectacle infantil, a les 18h el rei Carnestoltes arribarà a Olesa, i a les 19h s’iniciarà la rua de Carnestoltes, que enguany passarà pels carrers Anselm Clavé, Passeig del Progrés i plaça de Fèlix Figueras i Aragay, fins arribar al parc municipal. A la nit, a partir de les 22h es realitzarà una actuació musical del grup Virus amb final de festa amb dj.

Degut al canvi d’ubicació, el Mercat Municipal no podrà oferir els tradicionals tastets, però per a suplir aquest servei de menjar i beguda, hi haurà servei de food truck. La resta de la festivitat manté el mateix forma d’altres anys, i seguirà el concurs de disfresses i comparses amb un augment econòmic pel que fa als premis: 50 euros per a la millor disfressa individual o de parella, 100 euros per al millor grup de tres a sis persones, 300,200 i 100 euros per a les tres comparses més divertides, i el mateix per a les millor caracteritzades.

El carnaval popular amb La Buiraca

Divendres a Olesa ja serà carnaval gràcies a un grup d’olesans i olesanes que, com anys anteriors organitzen la festa on la protagonista és la Buiraca. La Buiraca és un capgros creat per l’olesà Miquel Grima, bruta i grollera, que serà per un dia la Reina de la vila. Farà la seva popular ronda a partir de les 22h des de la seu del Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà, al carrer Església número 39. Allà, iniciarà la ronda acompanyada del seu seguici, és a dir, de totes les persones que vulguin participar-hi, i un seguit de personatges, els “Honorables” que l’acompanyen habitualment: el guàrdia, l’amo, el jurat i el vicari.

Es demana que els acompanyants, fugint de les disfresses, portin màscara i algun objecte per fer soroll.

Font: Aj. Olesa

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here