Només dues de les disset estacions de mesurament de gasos tòxics van registrar excessos d’NO2 el 2018. Els límits legals d’aquest contaminant no es van superar ni al Vallès Occidental, ni a l’Oriental ni al Baix Llobregat

Només dues de les disset estacions de mesurament de gasos tòxics de la conurbació de Barcelona han superat els límits legals de diòxid de nitrogen (NO2) durant l’any 2018. L’any 2010 els superaven totes. Són dades que va oferir la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat aquest dimarts a Brussel·les (Bèlgica).

Mercè Rius va celebrar la tendència positiva pel que fa a l’emissió d’aquest tipus de gas que s’ha observat en el darrer exercici a la zona, segons les dades que facilita l’executiu. La xifra del 2018 millora també la del 2017, quan van ser cinc les estacions de la conurbació urbana que van registrar nivells d’NO2 superiors als que permet Europa.

Així, només l’estació de mesurament situada a l’Eixample de Barcelona i la de Gràcia-Sant Gervasi, situades a la zona de qualitat de l’aire (ZQA) 1, han superat els 40 micgrograms per metre cúbic d’NO2 que permet la normativa europea durant l’any 2018.

En canvi, i a diferència del 2017, l’any passat no es va superar aquest límit en cap de les estacions situades a la ZQA 2, que comprèn municipis del Vallès Oriental i Occidental i del Baix Llobregat.

Així doncs, l’executiu català destaca que un 93% de les estacions de les zones 1 i 2 –28 de les 30 estacions– compleixen el valor límit anual. Per zones, la ZQA1 té un 88% de les estacions que compleixen (15 de 17) i la ZQA2, un 100% (12 de 12). A més, en aquesta última, els nivells detectats són, en general, més baixos, apunta la mateixa font.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here