Tornen un any més les Festes de la Carxofa Prat, activitats gastronòmiques i festives des d’ara fins al maig.

El Prat vol compartir la seva oferta agrícola i gastronòmica de proximitat i ho inicia amb el Març Gastronòmic, un esdeveniment que enguany celebra els 10 anys i que permet degustar menús elaborats amb els productes estrella del Prat, és a dir, amb el pollastre pota Blava i la Carxofa Prat, del Parc Agrari.

El Març Gastronòmic l’organitza l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) i l’Ajuntament del municipi, on una de les activitats son les X Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat. Aquesta desena edició espera un augment de la participació respecte als altres anys consolidant aquest esdeveniment com un referent de la província de Barcelona.

Les Jornades Gastronòmiques van iniciar-se el passat 7 de març i s’allarguen fins al 14 d’abril i hi participen 18 ciutats del Baix Llobregat: Abrera, Begues, Castelldefels, Cervelló, Esparreguera, Gavà, La Palma de Cervelló, Martorell, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans. També s’hi sumen L’Hospitalet, Castellbisbal i Barcelona.

Una de les peculiaritats del Març Gastronòmic és que està apadrinat per Marc Ribas i Artur Martínez. Marc Ribas és presentador del programa Cuines i Joc de Cartes, i Artur Martínez és el seu company al restaurant Capritx, amb el que van aconseguir una estrella Michelin i el distintiu Slow Food, i actualment tenen La Taverna del Ciri.

Durant el més d’abril, una de les activitats destacades serà La Carxofada del Prat, que se celebrarà el dia 7 d’abril al Parc d’En Fondo d’en Peixo i a l’Avinguda del canal. El 14 d’abril, a la Capsa, tindrà lloc el Escarxofa&Jazz, una barreja de música i arròs amb carxofes. Una de les activitats que se celebrarà també durant aquest més, concretament el dia 5, és el “Cuina al mercat, especial carxofa” amb un showcooking i una degustació a càrrec de cuiners de CookingruPrat.

Del 3 al 5 de maig arribarà la festa final amb el Fira Tapa, on s’acollirà una mostra de tapes elaborades amb la Carxofa Prat creades per diferents restaurants de la ciutat, a més d’actuacions musicals i infantils en directe.

Si algú es queda amb ganes de menjar carxofa, i se’n vol comprar, a més de qualsevol altre producte de temporada, cada dissabte al matí podrà fer-ho al Mercat de Pagès de la plaça Pau Casals.

Font: Elprat.cat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here