El passat 16 de març va obrir-se al públic l’exposició Cosmos. Art Alienígena, una exposició per fer ballar planetes, conduir una nau extraterrestre o “tocar” un meteorit.

Can Castells Centre d’Art acull una exposició amb “alienígenes” fets per nenes i nenes de la ciutat acompanyada per peces d’Eulàlia Valldosera, Jaume Plensa i Robert Llimós, entre altres artistes. Aquesta exposició continua la línia iniciada l’any passat per Colors per a jugar amb la imaginació, la creativitat i la ciència com a forma d’apropar l’art contemporani al públic familiar.

Hi ha més de 250 peces “alienígenes” fetes per nens i nenes de primària al costat d’obres d’artistes reconeguts. Els nens i nenes de les escoles Benviure, Gaudí, Montboig i Ciutat Cooperativa han treballat el Cosmos i han col·laborat amb ells diversos creadors santboians coordinats pel dissenyador Iván Bravo i el museòleg especialista en tecnologia Iván Marzolla. L’exposició ha comptat amb l’assessorament de l’Agència Especial Europea.

Els treballs dels alumnes s’acompanyen de peces d’artistes internacionals com Jaume Plensa, Robert Llimós, Joan Fontcuberta, Pere Koniec, Jo Milne, Georgina Rabassó o Evru, entre d’altres.

El projecte fa una referència especial a les dones científiques i artístiques que han treballat el món de l’astronomia i el cosmos. La mostra inclou una peça confeccionada amb la tecnologia de la realitat augmentada.

Hi haurà activitats al voltant de l’exposició, com el taller a càrrec del divulgador científic de TV3 Marc Boada, una sessió a càrrec de l’Agència Espacial Europea, una altra de filosofia còsmica a càrrec d’Humberto Ruix, i una obra de micro teatre de Toni Juárez feta expressament per l’ocasió.

 

Font: Aj. Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here