L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha posat en marxa un programa de recuperació dels quioscos de premsa tancats a la ciutat per destinar-los a nous usos

Degut a la caiguda del consum de premsa escrita, en els darrers anys molts dels quioscos de la ciutat van haver de tancar i el consistori va creure oportú reinventar-los com a “contenidors” capaços d’acollir i impulsar iniciatives d’interès ciutadà aprofitant la seva centralitat. A dia d’avui ja s’han obert al públic dos d’ells: un situat al carrer Catalans com a deixalleria i espai d’assessorament per reparar petits electrodomèstics i l’altre al carrer Avet com a ludoteca. L’Ajuntament en té a punt tres més que, un cop se’n defineixi l’activitat, podrien estar a la disposició dels veïns en pocs mesos.

Segons explica Ramon Montserrat, cap del departament d’innovació de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, s’actuarà en els quioscos tancats des de fa temps i en els que els seus propietaris han renunciat a la llicència.Hi ha dos factors que determinen si es pot o no reconvertir un quiosc: l’estat de l’estructura i la seva ubicació. Segons Ramon Montserrat, per fer viable la seva conversió, els quioscos cal que estiguin en un bon estat de conservació i que el seu entorn faciliti algun tipus d’activitat.

Per exemple, el quiosc reconvertit en ludoteca del carrer Avet està a tocar d’una plaça i en una zona de vianants que permet que els nens i nens puguin gaudir de l’activitat amb total seguretat. Malgrat que els usos dels quioscos els defineix el consistori en funció d’aquest factors i de les necessitats dels barris de la ciutat, el passat mes d’abril es va obrir una consulta ciutadana a través del web Cornellà Opina on els veïns van proposar, entre d’altres, que es destinessin al foment de la lectura i el préstec de llibres, a punts d’informació ciutadana, al foment del reciclatge i l’intercanvi d’objectes de segona mà, a ludoteques o floristeries.

Des del passat 3 de març ja estan oberts al públic els dos primers quioscos. El del carrer Avet s’ha reconvertit en una ludoteca on els més petits hi poden anar els diumenges al matí a jugar una estona. De moment, només estarà obert de dos quarts d’onze a dos quarts de dues del migdia, però en funció de la resposta de la gent es podria ampliar aquest horari i els dies d’obertura. El del carrer Catalans, rebatejat com la Re-Parada, s’ha reconvertit en una deixalleria que fomenta la prevenció i la correcta gestió dels residus.

A banda de poder portar l’oli de cuina, les piles esgotades, les càpsules de cafè i altres residus, l’espai ofereix informació sobre activitats ambients i assessorament per reparar petits objectes. L”espai ofereix assessorament per l’autoreparació d’objectes, recollida dels residus especials més habituals i informació sobre altres activitats ambientals. Aquest quiosc es troba situat al carrer Catalans, 70 i obrirà la seva persiana de dilluns a divendres, de 10.30 a 13h i de 17 a 19.30 hores.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here