• Les Jornades Comerç Increïble –sessions de debat i coneixement que se celebren en el marc de la Setmana del Comerç— se centraran enguany en analitzar les noves eines de promoció dels eixos comercials i en les oportunitats de les solucions tecnològiques pel comerç

• Una de les jornades —dimarts, 26 de març— es dedicarà de forma monogràfica a analitzar i debatre el present i futur dels eixos comercials a Catalunya, i la futura llei de les Àrees de Promoció Econòmica i Urbana (APEUs), com a eina de foment i millora de la àrees comercials

• També tindrà lloc el “Retail Talks”, un showroom per al comerç, on destacades empreses i entitats presentaran les seves solucions digitals en àmbits com la intel·ligència artificial, Big Data o neuromàrqueting orientades al brand experience

• A banda, les entitats i associacions de comerç se sumen a la 3a Setmana del Comerç, amb 160 activitats i accions arreu del territori

Del 25 al 31 de març se celebra la tercera edició de la Setmana del Comerç, una iniciativa que impulsa la Generalitat, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM). Amb el comerç com a protagonista, aquesta iniciativa pretén ser el punt de trobada amb el sector comercial i on es combinaran espais d’intercanvi d’experiències, plataformes de reflexió, i  espais de foment d’idees amb un munt d’activitats arreu del territori que ajudaran a posar en valor el comerç i a reivindicar l’important paper que juga en l’economia catalana i en el model de país.

El tret de sortida de la Setmana del Comerç el donarà dilluns, 25 març, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, al Caixa Fòrum, i comptarà amb la conferència “Radical Retail” on el consultor i fundador d’Infonomia, Alfons Cornella explicarà la seva visió sobre el comerç.

Jornades Comerç Increïble

Les Jornades Comerç Increïble —sessions tècniques de debat i coneixement que se celebren en el marc de la Setmana del Comerç—  se centraran enguany en analitzar les noves eines de promoció dels eixos comercials, i en les oportunitats de les solucions tecnològiques pel comerç.

La sessió de 26 de març es dedicarà de forma monogràfica a analitzar i debatre el present i futur dels eixos comercials a Catalunya, i la futura llei de les Àrees de Promoció Econòmica i Urbana (APEUs), com a eina de foment i millora de la àrees comercials. Es comptarà amb la col·laboració de 3 experts europeus sobre la implantació del BID’s al Regne Unit i Alemanya.

La jornada del 27 de març se centrarà en “Vendre com sempre, però diferent! Com reinventem les botigues per vendre en un futur?”. De la mà de l’economista i “botigueròleg” Marcos Álvarez, s’ajudarà als assistents fer una diagnosi diferent dels seus negocis per planificar noves estratègies de venda per al futur. Alhora es debatrà sobre els nous perfils de consumidor, i de les noves competències que han de tenir els venedors.

Dijous, 28 de març, la sessió es dedicarà a com maximitzar les inversions en eines tecnològiques. Amb la participació de 3 experts en la matèria, la jornada s’orienta específicament als empresaris de comerç, serveis i moda i als professionals que gestionen aquest àmbit a les seves empreses.

Divendres, 29 de març, tindrà lloc el Retail Talks, un showroom per al comerç, on destacades empreses i entitats presentaran les seves solucions digitals en àmbits com la intel·ligència artificial, Big Data o neuromàrqueting. Amb l’aparença d’un “market place”, 16 empreses proveïdores exposaran in situ totes les solucions que ofereixen per a la generació de brand experience per al comerç detallista, amb contactes B2B amb els assistents.

Activitats de 3a Setmana del Comerç al Baix Llobregat

Entitats i associacions de comerciants del Baix Llobregat se sumen una edició a la Setmana del Comerç amb un programa d’activitats, amb una desena d’iniciatives, que inclou jornades des de reflexió i coneixement fins a accions lúdiques per a tots els públics.

A Martorell, l’entitat Fem Vila impulsa del 25 al 30 de març les accions “Comprem i cuinem” i “Què em poso?”. A Molins de Rei, la Unió de Botiguers durà a terme al llarg de la setmana la campanya “Molins Mola”, i l’Associació venedors Mercat Municipal de Molins de Rei té previstes del 25 al 30 de març diferents promocions especials pels seus clients. A Corbera de Llobregat, l’Associació de Comerciants i Empresaris de Corbera (ACOPA) ha programat al llarg de la setmana, en col·laboració amb l’Ajuntament, la campanya “Pluja de Regals”, i a la Palma de Cervelló, l’Associació de Comerciants i Empresaris de La Palma durà a terme el 25 de març un taller formatiu sobre INSTAGRAM.

De la seva banda, a Sant Boi de Llobregat, l’entitat Sant Boi Comerç celebra fins al 27 de març el Concurs d’aparadors “Mes de la carxofa”, i a Sant Vicenç dels Horts, la Unió de Botiguers ha programat el 25 de març, en col·laboració amb l’Ajuntament, la conferència i debat entorn els “Reptes de futur al comerç local”, a càrrec d’Álvaro Otal, de Capkelenn Retail Coaching. A Viladecans, la Xarxa Comercial celebrarà els dies 30 i 31 de març la Fira de Comerç i Fira de Playmobil.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here