“Hègira, una mirada des del front de guerra fins a la fortalesa Europa”, del fotoperiodista Joakim M.Vila relata els camins que segueixen les persones refugiades que volen arribar a Europa.

El Museu de Sant Boi acull del 21 de març al 25 d’abril una exposició fotogràfica que mostra els camins que segueixen les persones refugiades per arribar a Europa amb mig centenar de retrats i escenes quotidianes dins dels camps de refugiats i a les fronteres. Joakim M. Vila capta en blanc i negre i amb la màxima intensitat els desitjos i les pors d’aquells que fugen dels conflictes bèl·lics i de la pobresa cap a una vida millor a Europa.

L’exposició és la recopilació d’un viatge realitzat per l’autor entre el juny i el desembre de 2016. El seu recorregut abasta des del front de guerra de Mossul (Iraq) fins als assentaments de refugiats a les fronteres a l’interior d’Europa.

L’hègira que es mostra inclou imatges a Iraq, Kurdistan, Líban, Grècia, Sèrbia, Hongria, Alemanya, França i Espanya en el moment en què la Unió Europea i Turquia signen l’acord per bloquejar el flux de migrants des del Mediterrani oriental cap a Europa on van habilitar-se tanques i murs per a limitar-los l’entrada.

Vila mostra a través de la seva càmera la crisi humanitària de persones desplaçades per la guerra  a la República Democràtica del Congo des d’una perspectiva global del drama dels conflictes i la migració voluntària.

Joakim Vila és un fotoperiodista acreditat per la Federació Internacional de Periodistes, llicenciat en Antropologia i en Treball Social i postgraduat en Desenvolupament i Cooperació Internacional. Ha dedicat els darrers anys a denunciar i documentar els conflictes humanitaris ambientals arreu del món.

Fotografia: Salia Musala, frontera entre República Democràtica del Congo, Sudan del Sud i Uganda.

Font: Aj.Sant Boi

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here