L’executiu català ha impulsat aquesta norma de cara a les eleccions municipals del 26 de maig, que en el cas del Baix Llobregat es mantindrà en 39 membres

El Govern ha aprovat aquest dimarts el decret que estableix les disposicions que han de marcar el procés de designació dels membres dels consells comarcals d’aquest any. L’executiu català ha impulsat aquesta norma de cara a les eleccions municipals del 26 de maig i amb l’objectiu de “facilitar el desenvolupament de la designació dels membres i regular-ne la seva especificitat”.

Segons recorda el Govern, un cop constituïts tots els ajuntaments, la junta electoral competent procedirà a l’elecció dels membres dels consells comarcals corresponents a la seva circumscripció. Serà la primera vegada que no es designaran els membres del consell comarcal del Barcelonès, que ha quedat suprimit per llei.

El nombre de membres que s’han d’elegir en cada consell comarcal depèn de l’última xifra de població de cada municipi, segons consta al reial decret de regulació complementària dels processos electorals i a la llei de l’organització comarcal de Catalunya.

Alt Camp, 19 membres; Alt Empordà, 33 membres; Alt Penedès, 33 membres; Alt Urgell, 19 membres; Alta Ribagorça, 19 membres; Anoia, 33 membres; Bages, 33 membres; Baix Camp, 33 membres; Baix Ebre, 25 membres; Baix Empordà, 33 membres; Baix Llobregat, 39 membres; Baix Penedès, 33 membres; Berguedà, 19 membres; Cerdanya, 19 membres; Conca de Barberà, 19 membres; Garraf, 33 membres; Garrigues, 19 membres; Garrotxa, 25 membres; Gironès, 33 membres; Maresme, 33 membres; Moianès, 19 membres; Montsià, 25 membres; Noguera, 19 membres; Osona, 33 membres; Pallars Jussà, 19 membres; Pallars Sobirà, 19 membres; Pla d’Urgell, 19 membres; Pla de l’Estany, 19 membres; Priorat, 19 membres; Ribera d’Ebre, 19 membres; Ripollès, 19 membres; Segarra, 19 membres; Segrià, 33 membres; Selva, 33 membres; Solsonès, 19 membres; Tarragonès, 33 membres; Terra Alta, 19 membres; Urgell, 19 membres; Vallès Occidental, 39 membres; Vallès Oriental, 33 membres.

El decret també estableix les juntes electorals competents en el procés electoral, que són les mateixes que les de les eleccions municipals i al Parlament Europeu. I es prorroguen les competències de les juntes electorals constituïdes amb motiu de les eleccions generals del 28 d’abril.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here