Els representants sindicals anuncien una aturada el 3 d’abril i una vaga indefinida a partir del dia 8

Els representants dels treballadors de Codorniu han anunciat dues convocatòries de vaga per protestar contra “el posicionament immobilista de la direcció” en la negociació de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) per acomiadar 79 empleats de diverses seus de la firma. Segons un comunicat de CCOO, el comitè d’empresa de la cavista registrarà una aturada per al pròxim dimecres 3 d’abril i una vaga indefinida a partir de dilluns 8 d’abril “amb l’objectiu de desbloquejar el conflicte”.

El grup Codorniu va presentar l’ERO aquest mes de març i el va justificar per la “necessitat de reajustar totes les àrees de negoci”. La cavista preveu acomiadar 43 persones del centre de producció de Sant Sadurní d’Anoia, 10 del celler Raimat de Lleida i 26 de les oficines d’Esplugues de Llobregat.

A banda, la direcció traslladarà cap a Sant Sadurní els 91 treballadors restants d’Esplugues, amb previsió de tancar aquestes oficines. Actualment, la companyia té una plantilla de 700 treballadors. La reestructuració arriba nou mesos després que el fons nord americà Carlyle comprés la majoria d’accions de Codorniu i quan fa menys de dos anys del primer ERO de l’empresa. La companyia va emmarcar els acomiadaments en un pla estratègic per “recuperar el creixement històric” de la firma, “guanyant eficiència i donant solidesa a les àrees de negoci de més valor”.

Els treballadors exigeixen la “negociació amb caràcter urgent de les mesures plantejades a l’ERO” per assolir “un acord on s’esmorteeixi l’impacte traumàtic de les extincions de contractes plantejades”. A banda, demanen crear una comissió de treball que dissenyi “un pla industrial que garanteixi la viabilitat de l’empresa” per donar “garanties de futur per a la companyia i la seva plantilla”. Els delegats sindicals de Codorniu van aprovar dimarts per “unanimitat” la protesta contra l’ERO que, a banda de les convocatòries de vaga, també consistirà en mobilitzacions que es duran a terme a partir d’aquest dimecres.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here