Del 28 de març a l’1 d’abril s’han programat al CineBaix de Sant Feliu de Llobregat  una desena de títols i quatre cinefòrums a més de presentacions de llibres per potenciar els debats. Durant 5 dies es podran veure 10 pel·lícules de fins a 8 països de Llatinoamèrica. En concret, 4 d’Argentina, 1 de Colòmbia, 1 de Cuba, 1 de Paraguai, 1 d’Uruguai i 1 de Veneçuela.

Aquesta nova edició té com a objectiu reflexionar sobre qüestions d’actualitat i alhora promoure el canvi social defensant els drets humans. La Mostra no només vol posar el focus en les problemàtiques contemporànies sinó també mirar el passat que condiciona el present que vivim.

Pel·lícules

Durant cinc dies podran veure’s 10 pel·lícules. Les més destacades son Pájaros de verano, de Ciro Guerra i Cristina Gallego, un retrat de com va començar el narcotràfic a Colòmbia com mai s’ha explicat a partir del cas real d’una família i les seves tragèdies en aquest context; el documental O processo, de Maria Augusta Ramos, una bona oportunitat per entendre un dels moments clau de la història del Brasil contemporani, amb la destitució de Dilma Roussef.

La inauguració és aquest dijous a les 19.30h amb una sessió amb entrada gratuïta a la projecció Pájaros de verano.

Altres títols programats son El ángel, de Luis Ortega, tot un fenomen de marca argentina produït pels germans Almodóvar basat en la història real d’un dels lladres més famosos del país; El silencio de un cuerpo que cae, d’Agustina Comedi, un documental també argentí que combina la crònica de la historia col·lectiva del país amb records personals de la mateixa directora; o Las herederas, de Marcelo Martinessi, una pel·lícula de Paraguai que explica el drama amorós entre dues dones ara separades.

Cinefòrums i debats

Els debats seran un dels plats forts de La Mostra. S’han programat quatre. Divendres 29 per explorar la figura de Pepe Mujica, com a polític i revolucionari, amb l’historiador Vicent Galiana, autor del llibre Tupamaros. Del fusell al parlament (1966-2016)després de la projecció de La noche de 12 años, d’Álvaro Brechner. Dissabte 30 sobre Brasil amb el periodista Germán Aranda després del documental O processo. Diumenge 31 serà entorn a Veneçuela, amb el politòleg Carles Badenes a partir de la projecció de La famíliade Gustavo Rondón Córdova, i dilluns 1 d’abril sobre Cuba, amb la presència de Tirso W.Sáenz, autor del llibre El Che Ministredesprés de la projecció de Sergio & Sergei, d’Ernesto Daranas.

La Mostra Educa

És una programació específica per a centres educatius. Dijous al matí es podran veure Ana y Bruno de Carlos Carrera, Viva Cuba de Juan Carlos Cremata Malberti, i Conducta, d’Ernesto Daranas.

La Mostra comptarà un cop més amb el Premi del Públic. Els espectadors podran puntuar les pel·lícules per a triar quina és la millor segons el seu criteri00

Per a informació pràctica consulteu la web de La Mostra.

 

Font: Cinebaix.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here