La Mostra de CineBaix continua creixent després de cinc dies intensos de cinema llatinoamericà i debats sobre qüestions d’actualitat.

L’últim cap de setmana de març va tancar-se amb un tast dels millors títols llatinoamericans de la temporada amb una mirada a les problemàtiques i conflictes del continent llatinoamericà. La Mostra, que compta també amb programacions de pel·lícules asiàtiques al gener, africanes al maig i mediterrànies al novembre, s’ha tancat enguany amb 862 espectadors i espectadores incloent les sessions escolars del dia 28 de març al matí.

Els espectadors per sessió han incrementat de 33,9 a 57,5, un augment notable que s’uneix a l’increment del percentatge d’espectadors que no son socis de Cinebaix que passa d’un 36,7% a un 41,7%. Amb les dades recollides s’observa una assistència significativa de públic nou, de dins i de fora la comarca.

Les sessions acompanyades de cinefòrum han tingut molt bona resposta i totes tres van superar la seixantena d’espectadors que a més van participar als debats de manera activa.

El Premi del Públic ha estat per la pel·lícula La noche de 12 años, d’Álvaro Brechner, sobre la figura de Pepe Mujica i els Tupamaros d’Uruguai. En aquesta programació a més, s’ha aconseguit arribar a una paritat entre directors i directores que mostren uns primers símptomes de canvi a la masculinitzada indústria del cinema.

La propera cita és la Mostra de Cinema Africà que arriba del 30 de maig al 3 de juny.

 

Font: Cinebaix

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here