La zona té un gran valor geològic i compta amb la presència d’espècies vegetals en risc d’extinció

L’Ajuntament de Torrelles de Llobregat ha decidit prohibir l’accés a les coves de Can Riera i ha establert un seguit de mesures amb l’objectiu de conservar i preservar el fràgil espai natural. La decisió s’ha pres després de les últimes publicacions als mitjans de comunicació i a les xarxes socials animant a visitar les coves de Can Riera, que han provocat un important augment de les persones visitants a la delicada zona natural.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Torrelles de Llobregat, conjuntament amb la propietat i el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, ha decidit declarar la zona com a Bé d’Interés Local, establint així les mesures de protecció i conservació necessàries per a la seva preservació. Mentre s’estudien les mesures reguladores d’accés a la zona, l’Ajuntament de Torrelles prohibirà l’accés a les coves de Can Riera així com la circulació de vehicles motoritzats no autoritzats pels camins pròxims a la zona.

Les coves de Can Riera, un espai natural amb gran valor geològic

Incloses dins la Xarxa Natura 2000 i la zona PEIN, les coves de Can Riera tenen un gran interès geològic i són una zona de nidificació d’aus. Recentment, s’ha detectat també la presència d’espècies vegetals en risc d’extinció. Les coves són especialment interessants per les seves espectaculars erosions i el contrast que ofereix el color vermell intens de la seva roca amb l’abundant vegetació dels boscos que les envolten.

Font: Ajuntament de Torrelles

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here