La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha lamentat aquest dijous que durant la campanya de les eleccions generals s’estan “tancant massa portes” al diàleg entre Catalunya i l’estat espanyol. “Tancar la porta al diàleg és l’anti política”, ha dit Budó en una atenció als mitjans durant una visita a l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat.

L’endemà del debat televisat entre els sis principals candidats catalans, la portaveu del Govern ha augurat que després del 28-A es reprendran les reunions entre els executius català i espanyol “per tornar a crear ponts”. En aquest sentit, Budó ha dit que la Generalitat “no tanca cap porta” a reprendre la figura del relator que Pedro Sánchez havia proposat mesos enrere.

“Qui governi a l’estat espanyol haurà d’obrir les portes que ara diu que tanquen”, ha afirmat Meritxell Budó després que PSC ahir nit negués a TV3 qualsevol possibilitat de convocar un referèndum a Catalunya. Budó ha apuntat que “el més important és deixar passar la campanya electoral” i ha vaticinat que la duresa dels discursos d’aquests dies es rebaixarà un cop es formi el proper executiu a la Moncloa.

“L’estat espanyol no pot governar d’esquenes a Catalunya”, ha subratllat.Preguntada per si serà necessari comptar amb un mediador extern durant aquestes futures reunions bilaterals, la consellera s’ha limitat a dir que “serà responsabilitat de tots seure al voltant d’una taula, sense exclusions”. Si es tornés a plantejar la figura d’un relator, tal com havia proposat Sánchez abans de convocar eleccions, Budó ha dit que la Generalitat “no tancarà cap porta”.

La consellera ha fet aquestes declaracions des de Sant Climent de Llobregat, on s’ha sumat al reclam de l’alcalde Isidre Sierra (PDeCAT) per exigir que el proper govern de l’estat espanyol derogui la LRSAL (llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració). Budó i Sierra han lamentat que aquesta llei està bloquejant el dia a dia dels ajuntaments. Durant la seva estada al municipi, Budó ha visitat diverses obres municipals, com les de la futura biblioteca de Ca l’Altisent, que es preveu inaugurar l’abril del 2020.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here