El PSC s’imposa al Baix Llobregat i guanya les eleccions a Espanya al Congrés dels Diputats. ERC, és, però, la força més votada a Catalunya

En unes eleccions marcades per la gran participació, amb el 100% escrutat, el PSC s’imposa al Baix Llobregat guanyant a setze dels trenta municipis (El Prat, Sant Boi, Viladecans, Gavà, Castelldefels, Cornellà, Sant Joan Despí, Esplugues, Vallirana, Sant Feliu, Sant Vicenç, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Martorell, Abrera, Esparreguera).

Per altra banda, ERC guanya als altres catorze municipis (Begues, Sant Climent, Torrelles, Santa Coloma de Cervelló, Sant Just, Molins, Cervelló, El Papiol, La Palma de Cervelló, Corbera, Castellví de Rosanes, Sant Esteve Sesrovires, Collbató, Olesa de Montserrat).

**Properament ampliarem informació amb l’anàlisi en profunditat dels resultats a la comarca.

La participació a Catalunya ha estat del 77,58%, 14 punts per sobre de les eleccions generals del 2016. A la província de Barcelona la participació ha estat del 78,16% molt superior al 64,38% de les darreres eleccions.

Amb 15 escons i 1.013.857 vots, ERC ha guanyat els comicis del 28A a Catalunya per primera vegada a la història, tant en escons com en vots.

Resultats de la província de Barcelona (99,36% escrutat)

PSC: 9 (24,68%)

ERC: 8 (22,93%)

EN COMÚ PODEM: 6 (16,37%)

C’S: 4 (11,98%)

JxCAT: 3 (10,12%)

PP: 1 (5,01%)

VOX: 1 (3,6%)

Imatge: tv3.cat

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here