Altaveu al Cinema és una aposta per obrir nous espais més enllà dels concerts musicals

Aquesta primavera el Festival Altaveu inicia el cicle de documentals Altaveu al Cinema. Els dijous entre el 2 de maig i el 4 de juliol es projectaran 10 films que s’acompanyaran amb un fòrum amb l’assistència de convidats en directe. El cicle comença el dijous 2 de maig (acreditació premsa) amb la projecció de ‘La gent no s’adona del poder que té’, sobre els 30 anys d’història del festival, amb la presència dels directors Xavier Puig i Ramon Fransoy.

El cicle respon a l’aposta de l’Altaveu de créixer més enllà dels escenaris. En aquest context el cicle de cinema musical està pensat perquè públics diferents puguin fer l’exercici cultural de compartir punts de vista i entendre el valor de la música popular contemporània. La iniciativa està organitzada per l’Ajuntament i els Cinemes Can Castellet.

La història de la ballarina La Chana, la pel·lícula de Richard Lester sobre The Beatles, “A Hard Day’s Night”, i el concert de comiat de The Band dirigit per Martin Scorsesse, “The last waltz”, són alguns dels títols del programa. Cada projecció anirà seguida d’un fòrum amb convidats que comentaran les pel·lícules amb el públic: Reyes Torío, fundadora del grup Dinamita pa los pollos i els artistes santboiansToni Solà, Morsa Punxadiscos i Toni Juárez, entre altres noms.

Paral·lelament, continua fins a final de maig el viatge del festival pels diversos barris de la ciutat amb actuacions en format de concert aperitiu. Altaveu als Barris és el preludi de la 31a edició del certamen que tindrà lloc al mes de setembre.

Programa

2 de maig: “La gent no s’adona del poder que té”, de Xavier Puig i Ramon Fransoy.

9 de maig: “Gimme Danger”, deJim Jarmusch.

16 de maig: ” A Hard Day’s Night”, de Richard Lester.

23 de maig: “La Chana”, de Lucija Stojevic.

30 de maig: “Stop Making Sense”, de Jonathan Demme.

6 de juny: “Chasing Trane: The John Coltrane Documentary”, de John Scheinfeld.

13 de juny: “Joe Strummer: The future is unwritten”, de Julien Temple.

20 de juny: “Omega”, de José Sánchez-Montes i Gervasio Iglesias.

27 de juny: “The Last Waltz”, dirigit per Martin Scorsese.

4 de juliol: “Quadrophenia: Can You See The Real Me?”, de Matt O’Casey

A les 19.30 hores. El dia 2, entrada gratuïta. La resta, entrades a 6 euros

Lloc: Cinemes Can Castellet

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here