La 49a edició de la Fira de Sant Isidre, que se celebra els propers 11 i 12 de maig, ha fet públiques les novetats d’enguany en un acte en una finca agrícola de Viladecans

La presentació de la Fira ha reunit una vintena de periodistes, bloguers i instagramers a qui s’ha acostat la realitat del Parc Agrari del Baix Llobregat, amb una visita als conreus i un posterior showcooking.

El assistents han pogut visitar quatre hivernacles de la finca de Can Llopis i un dels seus propietaris, Jordi Llopis, els ha explicat els secrets del conreu de productes com el tomàquet cherry pera, el tomàquet verd, cogombre o api.

La regidora de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Viladecans, Carme Cruz Gimeno, el president del Gremi d’Hostaleria de Viladecans, Mingo Morilla, i el president de la Coop- erativa Agrícola de Viladecans, Carles Faura, han presentat la Fira i les novetats: una cita amb la mateixa força de sempre però més familiar i amb més presència de gastronòmica.

Carles Faura ha donat la benvinguda als assistents a una finca agrícola, un lloc important al qual “s’ha de donar valor”. “Aquí podem tocar productes de la terra i veure com després els elaboren”.

Mingo Morilla ha explicat una de les novetats de la Fira d’enguany, la Mostra de la Gas- tronomia i la Pagesia: “Un espai destinat a l’agricultura i a la manufacturació dels ali- ments a la nostra ciutat. Oferirem tapes. És molt il·lusionant el fet de tenir aquest espai durant tota la Fira. Un espai destinat també a xerrades, presentacions i tallers.

La regidora Carmen Cruz Gimeno ha convidat a assistir el proper cap de setmana a una fira multisectorial en què hi ha “gastronomia, pagesia, més de 40 entitats que fan activi- tats els dos dies, i el comerç amb dos casaments”. Ha recordat que la Fira de Sant Isidre “és una festa i esperem que vingueu”.

Posteriorment, una vintena de periodistes, bloguers i instagramers han participat en una innovadora activitat culinària, preparant plats amb producte de proximitat que després han tastat i que han fet les delícies els assistents i les autoritats.

Entre les exquisideses creades amb producte de km. 0 hi havia hummus de carxofa; espaguetis de carbassó amb pesto verd, tomàquet i maduixes; broquetes de cogom- bre i tomàquets cherry amb salsa de iogurt i menta; carpaccio de mongetes pintes amb tomàquet cherry, i broquetes de maduixes amb fondue xocolata.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here