L’Ajuntament de Gavà te previst incrementar les inversions en equipaments i en espai públic gràcies a la solvència de les finances municipals. A l’any 2018 els comptes s’han tancat amb un romanent de tresoreria que ascendeix a més de 4 milions d’euros. Mitjançant aquests comptes sanejats es podrà generar estalvi que redueixi el deute i incrementi les inversions.

El Ple municipal va aprovar ahir una modificació de crèdit que reforçarà el capítol inversor, que es destinarà principalment a ampliar les accions adreçades a millorar la qualitat de l’espai públic, a modernitzar i ampliar la xarxa d’equipaments municipals i a fer de Gavà una ciutat més neta i més sostenible.

L’empresà municipal PRESEC ampliarà les seves inversions per abordar la darrera fase del desplegament del nou model de recollida de residus domicilaris. S’adquiriran 835 contenidors de residus que aniran destinats a substituir els de recollida de fracció orgànica. A més, es completaran totes les àrees de contenidors del municipi amb les cinc fraccions per afavorir al reciclatge, a la vegada que es reposaran els contenidors malmesos.

S’adquiriran nous vehicles per a dur a terme una modernització de la maquinària que resulti més sostenible i així millorar la prestació dels serveis.

També s’incorporarà una partida de 272.000 euros per millorar l’eficàxia de diferents serveis de neteja viària, s’incorporarà un equip de cinc persones que durant un mínim de sis mesos retiraran les herbes que creixen de manera espontània a llocs inapropiats.

A més s’ampliaran  dels torns de neteja en horari de tarda, tant mixta com manual, i el servei de recollida de voluminosos a la via pública.

 

En relació a l’espai públic, les inversions previstes son per a l’encamisat del col·lector de la C-245 com a pas previ a les obres de conversió d’aquesta carretera en un eix cívic amb carril bici i carril bus segregat. També es destinarà una partida addicional per a la pavimentació de carrers i la reposició de fanals. Alhora es destinaran 10.000 euros al Parc Agrari per consolidar les accions que duen a terme.

Amb aquestes inversions també es podrà donar resposta a una necessitat del municipi, la creació d’un nou equipament polivalent destinat a activitats culturals i de lleure, com ara el ball i esportives.

 

Pel que fa a equipaments socioculturals, s’invertirà per a rehabilitat la façana de la Torre Lluc. També es destinen partides per a l’elaboració d’un estudi geològic al Castell d’Eramprunyà i de suport a les activitats i manteniment dels equipaments. 

També es preveuen inversions en altres equipaments municipals com la Unió de Cooperadors i a la Zona Esportiva de can Tintorer on s’instalarà una caldera de biomassa. A la Policia Municipal també se la dotarà de més recursos i es crearan noves instal·lacions a Gavà Mar, que substituiran les dependències que ocupen durant la campanya d’estiu arran de la creació del Centre de Mar.

Altres inversions previstes són l’arranjament de les filtracions de l’aparcament de la plaça de la Llibertat, l’adquisició d’equips per als mitjans de comunicació, i millores al Mercat del Centre. També es destina una partida per finançar les ajudes per a la instal·lació d’ascensors de 40.000 euros.

Font: aj. Gavà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here