A ell i a una altra membre del partit d’extrema dreta també els demana dos anys per sis delictes d’amenaces

La fiscalia demana quatre anys de presó per a un integrant de la branca jove de Democracia Nacional per haver agredit un home d’origen marroquí. Els fets van tenir lloc el 2 de juliol del 2017, quan al costat d’una noia també membre del grup d’extrema dreta enganxava pasquins en un carrer de Sant Feliu de Llobregat contra la construcció d’una mesquita al municipi.

Uns nens marroquins es van aturar a llegir els cartells, i l’acusat i l’altra noia els van insultar i amenaçar, segons el fiscal. Els nens van fugir corrents fins on eren els seus pares, i els dos individus els van perseguir i van estendre els insults també als progenitors dels nens. Agents dels Mossos d’Esquadra, requerits per la família de l’agredit, van interceptar els dos acusats i els van comissar la navalla. En el marc d’aquests fets, l’acusat va agredir el pare dels nens. La fiscalia també acusa la noia que acompanyava el presumpte agressor, i a cadascun els demana, a més, dos anys de presó per sis delictes d’amenaces.

El fiscal descriu en el seu escrit que Democracia Nacional és una formació política “d’extrema dreta” creada el 1995, resultat de la fusió dels grups Juntas Españolas, Frente Nacional Español, Círculo Español de Amigos de Europa, Bases Autónomas i Vanguardia Nacional Revolucionaria. També explica que dins d’aquesta formació s’hi engloba Democracia Nacional Joven, de la qual, afirma el fiscal, formen part els dos acusats. Per explicitar la ideologia d’extrema dreta dels joves, el ministeri públic descriu que el noi porta una esvàstica tatuada al pit, el rostre d’Adolf Hitler al braç dret, un altre escut esvàstic al colze dret i la paraula ‘nazi’ als dits de la mà esquerra, entre d’altres. La noia, afegeix el fiscal, porta tatuada al braç dret una creu amb un casc militar i un fusell amb les paraules ‘honor y gloria división azul’ i a l’esquena una àguila amb una esvàstica, entre d’altres.

El fiscal considera que els fets són constitutius d’un delicte de lesions amb instrument perillós i sis delictes d’amenaces, amb agreujant de comissió per motius discriminatoris per raó de nació i religió. En el cas de l’acusat, concorre també l’agreujant de reincidència. Per això, per a l’acusat el fiscal demana 4 anys de presó per les lesions i 2 anys més per les amenaces. Per a l’acusada demana 2 anys de presó pels delictes d’amenaces.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here