S’apropa el 35è Concurs de Còmics Ciutat de Cornellà i la convocatòria per a participar-hi ja està oberta.

És un concurs on hi poden participar joves d’entre 12 i 16 en la categoria júnior, i d’entre 17 i 30 a la sènior. Tant el tema com la tècnica son lliures, però es requereix que els personatges siguin de creació pròpia i inèdits. El límit per a presentar les obres, que poden ser tan en català com en castellà és el 28 de juny.

També s’ha convocat el 26è Premi Ivà al millor historietista professional. El premi s’atorgarà mitjançant una votació popular a partir dels candidats proposats pels membres del jurat del Concurs de Còmics i de col·laboradors i patrocinadors. Per a votar cal fer-ho via web i els candidats son: Enrique Ventura, Jaime Martín, Max, Miguel Gallardo i Montse Clavé.

El premi és un homenatge a Ramon Tosas, “Ivà”, que va morir sobtadament al juliol de 1993. Un any més tard van iniciar-se converses amb dos amics seus i dibuixants de El Jueves, Jorge Ginés, “Gin”, i Miguel Á. García, “Maikel” i finalment es va acordar crear el premi amb el suport de la dona d’”Ivà”, Glòria Sànchez.

El primer concurs de còmics, per altra banda, va iniciar-se l’any 1985 com una aposta cultural adreçada als joves per a promoure la creació artística. Es pretenia que amb la seva mirada irònica i transgressora tinguessin un mitjà d’expressió per a ells. Han passat pel concurs autors com Albert Monteys, Pedro Vera o Berto Romero. En els darrers anys els nous valors que han sorgit han estat Igor Fernández, Joan Cornellà, Bea Tormo (Triz) i Martín Romero.

 

Font: cornella.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here