Abrera, Collbató, Esparreguera, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires han signat una carta a l’Ajuntament d’Abrera adreçada al Conselles d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, per tal d’instar a la conselleria a desenvolupar un pla de millores de mitjans i d’ampliació de recursos dels territoris d’aquests municipis de manera imminent.

La carta ha estat signada per l’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro, l’alcalde de Collbató, Miquel Solà, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, l’alcaldessa d’Olesa, Pilar Puimedon i l’alcalde de Sant Esteve Sesrovires, Enric Carbonell. L’escrit ha servit també per a mostrar la disposició de fer una reunió de treball per abordar el problema urgentment.

Aquesta petició es farà arribar també al cap del Servei d’Administració de la Regió Policial Metropolitana Sud, Tomàs Colom, i a la cap de Negociat de Coordinació Administrativa de l’ABP Martorell, Maria José Lora.

Destaquen per una banda, la seva consciència respecte a la bona feina realitzada per l’ABP de Martorell però son sabedors de les seves limitacions per la manca de recursos i de mitjans existents. Aquesta limitació provoca que sovint els mitjans municipals es es destinin a col·laborar amb els Mossos en les seves tasques.

També apunten que, tot i que els ajuntaments tenen la voluntat de col·laborar amb qualsevol institució, consideren que aquest esforç no ha de considerar-se com un fet “normal”. És per aquest motiu que demanen a la Conselleria d’interior a desenvolupar un pla de millores de mitjans i d’ampliació de recursos en el territori de manera imminent.

Jesús Naharro, alcalde d’Abrera, ha considerat que “nosaltres donem suport a l’ABP de Martorell que fa una tasca encomiable, però ells tenen uns recursos i mecanismes i nosaltres unes necessitats molt grans de donar a la ciutadania, per igual, un servei de seguretat ciutadana, tant als nostres veïns i veïnes com al sector empresarial. Ha destacat que “l’extensió del territori ha d’estar garantida per un servei públic de qualitat que passa per l’augment del personal i una formació continuada.”

Miquel Solà, alcalde de Collbató, ha expressat que “aquesta carta és fruit del neguit i d’aquesta col·laboració conjunta que tenim tots els municipis del Bais Llobregat Nord per exposar una situació que patim en qüestions de seguretat i que no tot depèn de l’ABP de Martorell per això ens hem posat d’acord per sol·licitr al Departament d’Interior que augmentin amb recursos per dotar millor aquesta area bàsica i que donin un servei encara millor en aquesta zona”

Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera, ha destacat “la unitat d’acció dels municipis durant els quatre anys de mandat hem intentat actuar de forma conjunta en molt àmbits” alhora ha expressat que pretén “reivindicar que dotin de més recursos als Mossos d’Esquadra de la zona on vivim, que portin més personal i que puguem tenir una planificació ajustada a les necessitats que tenim.”

Enric Carbonell, alcalde de Sant Esteve Sesrovires, ha apuntat que “els pobles del nord no són tan compactes i es multipliquen els problemes en relació amb altres municipis més grans, i el que demanem és que puguem anar molt més enllà del que és aquesta bona coordinació que hi ha entre els policies locals i els Mossos”

Pilar Puimedon, alcaldessa d’Olesa, ha assegurat que “no és un tema de coordinació sinó de manca d’efectius” i que la voluntat d’aquesta carta “no és bel·ligerant sinó qde donar un toc d’alerta perquè s’ha de regularitzar aquesta situació perquè no esdevingui un problema greu que afecti a la població”.

L’escrit recull, també, que és competència de la Generalitat de Catalunya la seguretat del territori, on aquests cinc municipis representen una superfície de 100,62 quilòmetres quadrats, amb una població de 70.416 habitants. Aquest és un espai caracteritzat per una àmplia disseminació en més de 29 nuclis, múltiples vies principals i polígons industrials que cada dia tripliquen el nombres de persones que se sumen als propis residents dels municipis.

 

Font: Aj.Abrera

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here