Catalunya compta aquest 2019 amb 120 banderes blaves que reconeixen internacionalment la qualitat de platges i ports esportius. Al Baix Llobregat han estat quatre les platges reconegudes, la de Gavà, amb les de La Pineda, Lluminetes i Del Baixador de Castelldefels

Catalunya compta aquest 2019 amb 120 banderes blaves que reconeixen internacionalment la qualitat de platges i ports esportius. En concret, enguany el jurat internacional Bandera Blava 2019 ha distingit 97 platges, 28 de les quals a la demarcació de Girona, 26 a Barcelona i 32 a Tarragona i 11 a les Terres de l’Ebre. Aquesta xifra suposa quatre platges menys que l’any anterior.

Al Baix Llobregat han estat quatre les platges reconegudes; la de Gavà, juntament amb les 3 platges de Castelldefels: de La Pineda, Lluminetes i Del Baixador.

Un tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental és qui atorga anualment el distintiu Bandera Blava en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol. Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental.

Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent i, als ports, una òptima gestió ambiental. L’obtenció d’aquesta qualificació és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners i les mesures de control i inspecció del medi hídric.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here